-2 °C Budapest
Kajla útlevél 2022: A Kajla útlevél hány éves korig jár és meddig érvényes?

Kajla útlevél 2022: A Kajla útlevél hány éves korig jár és meddig érvényes?

2022. március 27. 18:00

Magyar családok tízezreinek tette érdekesebbé, kalandosabbá az életét a Kajla útlevél, aminek a célja, hogy kedvezményesen eljuthassanak a kisgyerekes családok a belföldi kirándulóhelyekre. A Kajla útlevél 2022 évében (Kajla útlevél 2021/2022-es tanév) is elérhető a magyar gyerekek számára – na de mit kell tudnunk a Kajla útlevél 2022 évi szabályai kapcsán: a Kajla útlevél kinek jár és hány éves korig használható a Kajla útlevél?

Cikkünkben eláruljuk, mi az a Kajla útlevél, mi a Kajla útlevél lényege és milyen célból használhatják a gyerekek. Mikor használható a Kajla útlevél a tanszüneti időszakokban, Kajla útlevél hol kapható? Mit tegyünk, ha a gyerekünk Kajla útlevele elveszett, vagy megrongálódott? A Kajla útlevél meddig érvényes és hova lehet utazni ingyen Kajla útlevél használatával, Magyarországon?

Mire jó a Kajla útlevél?

A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezésére évről évre elindul a „Hol vagy, Kajla?” gyerekeknek szóló, országos szintű turisztikai programja. Kajla, a program kölyök vizslája összegyűjtötte a belföldi családbarát programlehetőségeket, ahová a magyar alsó tagozatos gyerekek ingyen utazhatnak el, a család pedig további kedvezményeket vehet igénybe a Kajla útlevél segítségével. Az úti célok között találhatunk falvakat, városokat, várakat, sőt, izgalmas természeti kincseket is, amelyek meglátogatása akár kisebb túrázások keretein belül, az egész család számára kellemes kikapcsolódást nyújthatnak.

2022 Kajla útlevél
2022 Kajla útlevél (forrás: kajla.hu)

Mivel lehet ingyen utazni?

A Kajla útlevél 2022 évében is biztosítja a jogosult gyerekek számára az ingyenes utazási lehetőséget, ami a MÁV kajla útlevél 2022 mellett a VOLÁNBUSZ, a GYSEV, a BAHART és a MAHART járataira egyaránt érvényes. Semmiképp se felejtsük otthon a gyerekek diákigazolványát, mert a jelenlegi sárga Kajla útlevél azzal együtt lesz érvényes. Célszerű az útlevelet minden kirándulásra magunkkal vinni, hogy a gyerekek gyűjthessék a Kajla pecséteket és további ajándékokban, kedvezményekben vehessenek részt.

A Kajla útlevél hány éves korig jár?

A Kajla útlevél pecsétgyűjtő füzet életkortól függetlenül az 1-4. osztályos, azaz alsó tagozatos, diákigazolvánnyal rendelkező gyerekek részére jár. Ha valamilyen úton-módon a család kimaradt a Kajla útlevél 2021/2022 évi kiosztásából, egyszerűen igényelhet újat az osztályfőnök segítségével, vagy a Kajla útlevél honlapján (kajla.hu). Az a gyermek, aki idén (2022) befejezi a negyedik osztályt és szeptemberben kezdi a felső tagozatos tanulmányait, az őszi szünet végéig még használhatja sárga színű Kajla útlevelét.

Kajla útlevél kísérő kedvezmény

A belföldi családi turizmus élénkítése céljából nem csak a Kajla útlevéllel rendelkező gyerekek jogosultak kedvezményre (nekik ingyenes az utazás), hanem a szüleik/kísérőik is, maximum 2 fő/gyerek létszámban. Számukra 33%-os Kajla kísérőjegy váltható.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Kajla útlevél 2022: a Kajla útlevél meddig érvényes?

  • Kajla útlevél őszi szünet: 2021.10.23.-2021.11.01.
  • Kajla útlevél téli szünet: 2021.12.22.-2022.01.02.
  • Kajla útlevél tavaszi szünet: 2022.04.14.-2022.04.19.
  • Kajla útlevél nyári szünet: A Kajla útlevél egész nyáron érvényes a tanszüneti időszakban.

Kajla útlevél hol kapható?

A Kajla útlevél igénylése alapvetően az iskolákon keresztül történik, ahol a kisiskolás gyerekek automatikusan megkapják kiránduló útlevelüket. Elveszett, vagy megrongálódott Kajla útlevél esetén sem kell aggódnunk: az osztályfőnök segítségével, vagy a honlapon keresztül bármikor kérhetünk újat, illetve a magyar Tourinform irodákban is elérhető a szolgáltatás.

Hová lehet utazni Kajla útlevél használatával?

A Kajla útlevél segítségével a használatára jogosult gyerekek a megadott időszakokban bárhová ingyenesen utazhatnak. Az országban számos Kajla pecsételő pont található, ahol a Kajla útleveles gyerekek kedvezményesen kaphatnak belépőket – ezeket a helyszíneket felsorolva megtekinthetjük a Kajla útlevél 2022 honlapján, a „Kajla ajánlója” opcióban. A következő illusztrációkon láthatjuk a Kajla pecsételő pontokat és az úgynevezett Kajla köröket, ahol számos családi kalandban vehetnek részt a gyerekek:

Kajla országjárás
Kajla országjárás (forrás: kajla.hu)
Kajla körök (forrás: kajla.hu)
Kajla körök (forrás: kajla.hu)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm