17 °C Budapest
Wind and winter rain. People in the rain

Hidegfront rohanja le az országot: kiadták a riasztást, érkeznek a zivatarok, szélvihar

2022. február 20. 14:12

Hiába a hétvégi napos idő, hétfőn visszaköszön téltábornok. Erős szél, eső, hidegfront sőt akár hó is várhat ránk a következő napokban.

Hétfőn az átvonuló hidegfront nyomán nyugatias áramlás lesz jellemző, erős lökések bárhol, viharos szél északnyugaton és délnyugaton fordulhat elő. Kedden és szerdán a Tiszántúlon mérsékelt, máshol erős, viharos szél lesz jellemző, olvasható az Országos Meterológiai Szolgálat honlapján.

A legnagyobb lökések a 80 km/órát is meghaladhatják,ezekre a Dunántúl északi felén van több esély.

Hétfőn a déli óráktól egy hidegfront vonul át az országon, melynek környezetében a Dunántúlon és az Alföld délnyugati részén az északnyugatira forduló szelet viharos lökések (65-75 km/h) is kísérhetik. A front mentén egy-egy intenzívebb záporban, jégdara záporban az ég is megdörrenhet. A hétfő késő délutáni, esti órákra a front elhagyja az országot, ezzel együtt csillapodik a légmozgás is.

Vasárnap napközben a délnyugati, nyugati szelet elsősorban az Északi-középhegység magasabb csúcsain, valamint a Dunakanyarban időnként viharos (60-70 km/h) lökések kísérhetik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem