The Blue Lagoon is one of the best beaches in Malta, situated between the island of Comino and the islet of Cominotto.

Lesz végül normális európai turistaszezon? Küszöbön a megállapodás

2021. május 18. 09:59

A héten megszülethet az uniós oltási tanúsítvány bevezetéséhez szükséges megállapodás az EU intézményei között.

Több tagállam is megkezdte, vagy a napokban megkezdi a nyitást az idegenforgalomban, miközben „normális szezon” esélyeivel biztat az Európai Bizottság is - írja az Infostart. Portugália most hétfőtől csaknem valamennyi Schengen-tag, továbbá Nagy-Britannia előtt is megnyitotta határait idegenforgalmi célú látogatások céljából. Görögország már múlt héten nyitott, és hasonló lépésre készül Spanyolország is. A potenciális látogatók között Hollandia jelentette be legutóbb korlátozások megszüntetését több utazási viszonylatban is.

Mindeközben gombamód terjed a két vagy több ország közötti megállapodások rendszere az oltási igazolások kölcsönös elismeréséről és nyomában egymás állampolgárainak beengedéséről. Az EU belső piaci biztosa, Thierry Breton pedig egy legutóbbi nyilatkozatában megerősítette: arra számít, hogy a héten megszülethet az uniós oltási tanúsítvány bevezetéséhez szükséges megállapodás az EU intézményei között.

Összességében a 2021-es nyári turistaszezon „lényegében visszatérhet a normálishoz.

A korlátozások megszüntetése persze egyelőre sehol sem totális, csupán az eddigi általános utazási tiltás beszüntetéséről, és a feltételek könnyebb teljesíthetőségéről van szó.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?