14 °C Budapest
Kiülnél egy kávéra, sörre? Itt a fővárosi teraszok listája, ahol már ma megteheted

Kiülnél egy kávéra, sörre? Itt a fővárosi teraszok listája, ahol már ma megteheted

2021. április 24. 13:02

A teraszok és a kerthelyiségek a mai naptól reggel öt óra és este fél tíz között nyitva lehetnek, és a kijárási korlátozás pedig 11 órára módosult. A vendéglátóhelyek már múlt héttől elkezdtek készülődni a terasznyitásra, és a legkedveltebb budapesti helyek máris tárt kapukkal várják a vendégeket. Mutatjuk, hová lehet kiülni már most - illetve a népszerű helyek közül hol késik a nyitás.

A múlt heti közlésekkel, és az április 15-én hatályba lépett rendeletmódosítással összhangban vendéglátó üzlet (a továbbiakban: vendéglátó üzlet) kerthelyiségében vagy teraszán reggel 5 óra és este 9.30 óra között a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett, vagyis végre le lehet ülni egy kávéra, sütire, sörre szabadtéren. Sokan már alig várták ezt a napot, most viszont tanácstalanok: hová is lehet most kiülni?

Számos hely kinyit már szombaton Budán és Pesten is: a régóta csendes bulinegyedben kinyit a Kőleves, a Massolit, a Mika, a belvárosban nyitva lesz az Akvárium, a Fröccsterasz, de a millenárisra, a Margit-szigetre, és még a kopaszi gátra is érdemes kimenni. Rengeteg hely van már nyitva. Sőt, van ahová már asztalt sem lehet foglalni, mert telt ház lett mára, mint a Majomhoz - Buda titkos kertjébe.

A Funzine összegyűjtött számos fővárosi kerthelyiséget, teraszos helyet, amelyek a mai folyamán, vagy a jövőben kinyitnak. Ezeknek a helyeknek a listáját közöljük most kiegészítve az Pénzcentrum által gyűjtött helyekkel együtt. Ha kedvenc helyedet nem találod az alábbi listában, görgess tovább azokért a helyekért, amelyek később nyitnak.

További helyek, amelyek várhatóan hamarosan nyitnak:

  • Moné Garden, I. kerület - hamarosan
  • Pontoon, V. kerület - várhatóan júniusban
  • Mika Kert, VII. kerület - április utolsó hetében
  • Fecske Presszó, VIII. - április utolsó hetében
  • Budai Parkszínpad, XI. kerület - hamarosan
  • Pagony, XI. kerület - május 7-én nyit
  • Dürer kert, XIV. kerület - hamarosan új helyen nyit újra

A többi fővárosi helyről nincs egyelőre információnk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem