2020. október 1. csütörtök Malvin

10-ből 6 magyar szerint mocskos a főváros: de van ennél rosszabb is


A legtöbb budapestiek 61 százaléka elégedetlen a város tisztaságával. Bécsben azonban éppen ellentétes a vélekedés, ott a város lakóinak 90 százaléka elégedett a város tisztaságával. Sovány vigasz, hogy Bukarestet és Bratislavát is koszosabbnak ítélik meg az ottlakók, mint a magyarok saját fővárosukat.

Te mennyire vagy elégedett a városod tisztaságával? Ezt a kérdést tették fel több mint 100 európai város lakójának. A válaszadók négy válasz közül választhattak:

  • nagyon elégedett vagyok,
  • elégedett vagyok,
  • elégedetlen vagyok,
  • egyáltalán nem vagyok elégedett.

Az EU fővárosaira vonatkozóan az eredmények az elégedettség óriási mértékű egyenlőtlenségét mutatják, hiszen a számok 9 és 95 százalék között mozognak - derült ki az Eurostat friss jelentéséből.

A grafikonról leolvasható, hogy még az EU három, tisztasági versenyét vezető városában az elégedettségi szint nem esik 88 százalék alá, úgy hogy az éllovas Luxembourgban 95, míg Bécsben 90 százaléknyian elégedettek, addig Rómában 10-ből még egy ember sem mondja, hogy elégedett lenne az olasz főváros tisztaságával.

Magyarország fővárosa Budapest, szintén a lista hátsó végén végzett. Nálunk az emberek csupán 5 százaléka maradéktalanul elégedett, míg 34 százaléknyian vannak azok, akiknek azért nincs problémája a tisztasággal. A legtöbben azonban (41%) azok vannak, akik elégedetlenek a város tisztaságával, és 20 százalék azoknak a száma, akik teljesen elfogadhatatlannak tartják a város piszkosságát.

Érdekes hogy közvetlen északi és keleti szomszédunknál is elégedetlenebbek a fővárosok lakói, mint a pestiek. Bukarestben 25 százalék azoknak a száma, akik egyáltalán nem elégedettek, míg Bratislavában az emberek több mint fele (51%) mondta azt, hogy elégedetlen a város tisztaságával.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó