33 °C Budapest
Ilyen telefont még nem látott a világ: brutális hadjáratra készül a Huawei a mobilpiacon

Ilyen telefont még nem látott a világ: brutális hadjáratra készül a Huawei a mobilpiacon

2024. május 9. 18:15

A Huawei legújabb csúcstelefonja, a Pura 70 Pro gyártása során a cég kínai beszállítókra támaszkodik: tőlük szerzi be a telefonba való új flashmemória-chipet és a fejlett processzort is. A vállalat így demonstrálja Kína technológiai önellátásra irányuló törekvéseit, egyben az amerikai szankciókat követő visszatérését a piacra - számolt be a Reuters.

Az iFixit és a TechSearch International elemzéséből - amely a Pura 70 Pro modellt vizsgálta – kiderült, hogy a Huawei Technologies legújabb csúcsmodelljében több kínai gyártmányú alkatrész található, beleértve egy új flashmemória-chipet és egy fejlett processzort is. Az elemzés során felfedezték, hogy a készülék NAND memóriachipje valószínűleg a Huawei saját HiSilicon divíziójában készült, ami jelentős előrelépést jelenthet Kína technológiai önellátóságára való törekvéseiben.

Nem szabad alábecsülni a Huaweit a chipgyártás terén

A Huawei Kirin 9010 chipkészletet is azonosították, mint a telefon agyául szolgáló komponenst, ami azonban csak minimális fejlesztéseken esett át a korábbi Mate 60 sorozathoz képest. Ezek az eredmények mind azt mutatják, hogy a Huawei növelte a hazai alkatrészek arányát a termékeiben. A Pura 70 Pro processzorának vizsgálata rámutatott arra is, hogy bár csak fokozatos fejlesztések történtek a chipgyártás terén Kínában, nem szabad alábecsülni a Huawei képességeit ezen a területen.

Az amerikai szakciók óta négy év telt el, így érthető módon a politikában és az egész iparágban is nagy figyelemmel kísérik a Huawei visszatérését. A Pura 70 sorozat sikeres piaci bevezetése után az elemzők arra számítanak, hogy a cég növelni fogja piaci részesedését az Apple-lel szemben.

Mit lehet tudni az új modellről?

A vizsgált Pura 70 továbbra is tartalmazta az SK Hynix által gyártott DRAM chipeket, de az új NAND flashmemória-chipet már valószínűleg a HiSilicon állította elő. Az iFixit és TechSearch nem tudta egyértelműen meghatározni az ostya gyártóját, így felvetették annak a lehetőségét is, hogy talán maga a HiSilicon gyárthatta azt. Az SK Hynix megerősítette, hogy minden tranzakciót felfüggesztett a Huawei-jel kapcsolatos korlátozások bevezetése után.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) által gyártott processzor hasonló volt ahhoz, amelyet korábban használtak, ez viszont némi aggodalmat váltott ki az amerikai törvényhozók körében. Az iFixit felhívta a figyelmet arra is, hogy várhatóan még az év vége előtt további fejlesztésekre lehet számítani  az SMIC-nél az 5 nm-es gyártási technológiák terén.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem