22 °C Budapest
Young serious blond female refugee with mobile phone communicating in video chat or texting while having rest on sleeping place

Nagyon keményen egymásnak feszül az Instagram és a TikTok: ezt a felhasználók is érezni fogják

2024. március 15. 18:01

A Sensor Tower piackutató cég adatai alapján az Instagram 2023-ban jelentős növekedést ért el a letöltések számában, 20%-kal megelőzve ezzel a TikTokot, amely csak 4%-os növekedést mutatott. Így az Instagram továbbra is erős pozíciót foglal el a közösségi médiaplatformok versenyében - számolt be a Business Insider.

Az Instagram továbbra is erős pozíciót foglal el a közösségi médiaplatformok között, és nem mutatja a visszaesés jeleit a Sensor Tower piackutató cég legfrissebb adatai szerint. Az alkalmazás letöltéseinek száma 2023-ban 20%-kal nőtt az előző évhez képest, ezzel jelentősen megelőzve a TikTokot, amely csak 4%-os növekedést ért el ugyanebben az időszakban. Az Instagram sikerének egyik kulcsa a 'reels' nevű rövid videós termék, amely hasonlóan népszerűvé vált, mint a TikTok fő funkciója. Emellett az Instagram rendelkezik fejlettebb fotómegosztó eszközökkel is, amelyekre nagy igény van a felhasználók körében.

A TikTokkal ellentétben az Instagram óvatosabban bánik az új funkciók bevezetésével, kerülve az olyan kevésbé népszerű lehetőségeket, mint például a megvásárolható videók. Abe Yousef, a Sensor Tower vezető elemzője szerint az Instagram szélesebb közönséget céloz meg többféle közösségi média funkcióval, beleértve a fotómegosztást, történeteket és csevegést is. Ezzel szemben a TikTok még mindig nem kínál csoportos csevegési lehetőséget, ami korlátozza annak funkcionalitását.

A TikTok korlátozott fotómegosztási képességei is negatívan befolyásolják az általános felhasználói aktivitást. A vállalat egyébként állítólag egy dedikált fotóalkalmazás fejlesztésén is dolgozik pontosan ennek orvoslására. Az elemzése szerint így bár a TikTok továbbra is növeli felhasználóinak számát, ez lassabb ütemben történik. A TikTok havi aktív felhasználóinak (MAU) száma 2023 negyedik negyedévében 20%-kal nőtt éves alapon, ami jelentős csökkenés a korábbi évekhez képest.

Az Instagram letöltéseinek száma viszont 2023-ban meghaladta a 767 milliót, míg a TikTok 733 millió letöltést ért el ugyanebben az időszakban. A felhasználók átlagosan napi 95 percet töltöttek a TikTokon és körülbelül egy órát az Instagramon. Ezek az adatok azt sugallják, hogy bár a TikTok továbbra is népszerű platform marad, az Instagram sikeresen tartja magát versenyben újításaival és sokoldalú funkcióival.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem