Close-up of a female hands sticking a label on a box for delivery . Woman online business owner preparing package for shipping at home.

Forradalmasíthatja a csomagküldést ez a magyar találmány: futárokra sem lesz szükség

2021. szeptember 2. 08:14

A 2016-ban debütáló, eredetileg kecskeméti megmérettetésből 2021-re már egy 3 országot és 37 középiskolás csapatot megmozgató vállalkozói versennyé lett az 5letből jövő! mintaprojekt. Idén az 5 döntős csapat közül 2-en is a határon túlról érkeztek, de az első helyezést és az azzal járó pénzjutalmat a tavalyihoz hasonlóan idén is egy Bács-Kiskun megyei iskola diákjai zsebelték be. Ötletük, a NetCsomag mobil applikáció röpke 26 órára csökkentené a csomagszállítás idejét, amelyhez ráadásul új járműveket sem kellene bevonni a forgalomba - írja a HelloVidék.

A kifejezetten 10. és 11. évfolyamos középiskolai osztályokat megcélzó vállalkozói versenyről Farkas Bence József, Kovács Regő Gyula és Szabó Bence Zsombor még 2019-ben hallottak először, és noha már az első adandó alkalommal megmérettették magukat, akkor félidőben kiestek a vetélkedőből. A következő tanévben megváltozott iskolai körülmények ellenére ismét ringbe szálltak: szerencséjükre a potenciális startupjuk ötletén nem sokat kellett gondolkodniuk.

Az ötlet hasonló elvre épít, mint a mostanában egyre népszerűbb autómegosztó rendszerek, melyek egyaránt szolgálják a sofőr, az utas és nem utolsó sorban a környezet érdekeit.

Nagy álmom, hogy az Uberhez hasonló vállalkozásom legyen. Lenyűgöz, hogy van egy olyan taxivállalat, akinek egy taxija sincs. Arra gondoltam, nekem miért is ne lehetne egy olyan csomagküldő szolgáltatásom, amihez nem kell egy postakocsi sem?

- emelt ki még egy ihletforrást a csapat egyik tagja, Kovács Regő Gyula.

A teljes cikk a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 26. csütörtök
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?