26 °C Budapest
Concept of wealth, personal savings and collecting money for retirement

Pénzügyeiről vallott Azahriah: erre költi azt a temérdek pénzt, amit a koncertekkel kaszál

2024. május 25. 16:29

Baukó Attila, az Azahriah művésznéven ismert fiatal előadóművész tegnap adta a háromból az első koncertjét a Puskás Arénában, és ma és holnap is fellép. A 22 éves zenész októberben meghirdetett május 25-i koncertjére pillanatok alatt elfogytak a jegyek, azért hirdettek meg ráadásnapokat, melyek szintén közel teltházasak lettek. Azóta pedig a másodpiacon is peregnek a jegyeladások. Zajlik tehát az élet Azahriah háza táján, együttműködését a Tisza márkával is nemrég jelentették be, a különleges cipőket is veszik a rajongók, mint a cukrot. A fiatal sztár sikere azt eredményezte, hogy hamar meg kellett tanulnia bánni a pénzzel. A Friderikusz Podcast adásában beszélt arról, hogy hogy áll anyagilag, hogyan áll a hirtelen jött sok pénzhez, és mire tervez költeni.

Baukó Attila még csak 22 éves, de már ezen a hétvégén tripla koncertet ad a Puskás Arénában, amely szép pénzt hozhat neki a konyhára. A múlt héten pedig kijött a Tisza cipő Azahriah kollekciója, a cipőket szinte percek alatt elkapkodták a rajongók. Azahriah nemrég Friderikusz Sándor podcastjában beszélt arról, hogy áll jelenleg a pénzzel.

Ezek már olyan összegek igazából, hogy nem is nagyon találnék már impulzust abban, hogy ezt elköltsem. Max ha szerencsejátékoznak vagy valami végtelen pénz nyelőcsőbe találnám meg az élvezetemet, akkor biztos, hogy hogy el tudnám költeni. Egyébként ez nekem olyan mennyiségű pénz - nyilván meg se közelíteni az igazi gazdagokat, de - ez annyi, hogy én ezt nem tudom már mire költeni

- mondta a műsorban. Hozzátette, hogy vett drága gitárokat, drága ruhákat, cipőket, ezen kívül pedig az életszínvonala fenntartására költ. Hogy hogyan kell bánni ennyi pénzzel, abban többen ellátták tanácsokkal Azahriaht, főként a menedzserei. " Ők mondták nekem hogy van az állampapír, meg hogy a lakás biztos pontot fog nyújtani az életben" - mondta a művész.

Így a saját magam elefántcsont tornyának a kényelmében azért meg tud változni a pénzhez való viszony

- mondta el, arra utalva, hogy korábban a költéseit az anyagi keretéhez kellett igazítani, most pedig jóval többet engedhet meg magának. A legnagyobb luxusnak a pénz kapcsán az anyagi szabadságot, biztonságot érzi. Példákat is említett, hogy mit jelent ez a szabadság számára: azt a tudatot, ha például elhatározná, hogy szeretne elutazni például Kínába, akkor megtehetné, vagy ha rosszul lesz valamelyik családtagja, nem kell aggódnia, milyen egészségügyi ellátásban részesülnek, el tudja vinni a legjobb helyre őket. 

A pénz önmagában nem tényleges boldogság, mert addig tart, ameddig az új, a pénz által megvett tárgynak az impulzusa tart. Veszek egy jó gitárt, az eltart egy vagy két hétig, veszek egy új kocsit az egy hónapig. De ez el fog múlni és mindig kelleni fog valami új

- fejtette ki, hozzátéve hogy a biztonságérzet, amit a pénz ad, az az igazi kincs. Ha félre van téve annyi pénz, hogy bármi baj éri, ne legyen kiszolgáltatott, ez számára a leginkább fontos, ez ad igazi szabadságot.

Dől a pénz

Azahriah a sztárfellépők között is kivételes helyzetben van. Az már a triplakoncert előtt is világos volt, hogy óriási tömegeket képes megmozgatni, és már 2023-ban is az a hír járta, hogy 6,3 millió forintot kér egy másfél órás koncertért. Teltházas koncenrtjei miatt ez a tarifa akár tízmilliókkal is nőhetett - írtuk korábban. A jegybevételekből szintén sok pénz leeshet az előadóknak, ez az összeg attól függ, mennyiben állapodtak meg a szervezőkkel.

Azahriah pedig nemcsak a koncertjein keres, hanem már a neve is önmagában akkora brand, hogy olyan együttműködéseket tud tető alá hozni, mint a Tisza cipős kollaboráció. Trunk „Dablty” Tamás, tartalomgyártó és sneakerszakértő a CashTagnek elmondta: egyáltalán nem mindegy egy márkának, hogy tud-e a fiatalok nyelvén szólni, erre sok millió dollárt költenek még a kegnagyobb gyárak, a legnagyobb brandek is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy kollab önmagában nem tesz valakit fiatalossá és menővé, nagyon jó hype-ot tud generálni. Onnantól pop up boltokkal kell érkezni, olyan árazást kell hozni, satöbbi. Tényleg adaptálni kell a teljes márka működését, mert hogyha az nem történik meg, akkor a kollab az egy tűzijáték volt, de nem volt mögötte több. Egy márka nagyon sokat tud persze profitálni egy kollabon, ez nem is kérdés, de mint láthatjuk, a teljes sztori azért ennél összetettebb

- fogalmazta meg gondolatait a kollaboráció kapcsán a szakértő.

A Tisza kereskedelmi vezetője, Minik Géza szerint vásárlóbarát az ár, amiért a kollekciót kínálták, hiszen egy „normál” Tisza-cipőt sem kapunk már meg 40 ezer forint alatt. Elmondta, hogy akár 100 ezer forintért is adhatták volna a cipőket, annyiért is elvitték volna. Azt is hozzátette, hogy hatalmas elismerés, hogy egy komoly tárgyalássorozat végén a gigasztár Azahriah velük szerződött le, nem egy másik márkával.

Huzamosan tárgyalt nagyobb márkákkal - nyilván név nélkül - és idézőjelben ezt „mi nyertük meg” olyan szempontból, hogy magyarországi márkával társult össze, és szerintem ez ad egy óriási értéket ennek, Szerintem ő ebben hisz, és ezt mi alapból nagyon díjaztuk. Mi két nappal ezelőtt publikáltuk az árakat. Én azt gondolom, hogy abszolút vásárlóbarát árakat akartunk kitalálni, és ezt Azival egyeztetve ő is így akarta. Tehát föllőhettük volna 100 ezerre a cipőt, mert valószínűleg akkor is elvitték volna

- mondta el Minik Géza. A CashTag teljes adását itt lehet megnézni:

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm