18 °C Budapest
a man on sofa changing TV channel

Mi történt vele? Nyugdíj mellett is kénytelen dolgozni a legendás magyar tévés

2023. december 17. 10:01

Évekkel ezelőtt nyugdíjba vonult, ám azóta is rengeteget dolgozik. Jelenleg is műsort vezet, szerencsére jó egészségnek örvend. A Blikk Dobóvári Gáborral a hazai média egyik meghatározó alakjával beszélgetett.

"Volt olyan időszak az életemben, amikor párhuzamosan dolgoztam a televízióban és a rádióban. Bel- és külpolitikai témákról beszéltem a Kossuthon. Aztán ugyanezt tettem szórakoztatóbb formában az Ablak című műsorban. Soha nem akartam különbséget tenni a rádiózás és a televíziózás között. Mindkettő ugyanazt az élményt, s ugyanazt a kihívást jelentette számomra" - nyilatkozta a Blikknek az egykor komoly népszerűségnek örvendő médiaszmélyiség, Dombóvári Gábor.

Az egykori rádiós és televíziós műsorbezető hozzátette, aki állandó rivaldafényben van, leginkább a közönség szeretetén mérheti le, hogy jól vagy rosszul dolgozik. "Soha nem volt okom panaszra. Írtam három könyvet, dolgozhattam milliós nézettségű, hallgatottságú kultikus műsorokban. S hiába tanultam a Kereskedelmi Főiskolán, később a Testnevelésin, a mikrofon mögött és a kamera előtt találtam meg önmagam" - mondta, hozzátéve: amikor nyugdíjba ment, a közszolgálati televízióban marasztalták, s egy ideig még a sportosztályon is dolgozott. De aztán új kihívásra vágyott. Alapító tagja volt az egykor oly népszerű Calypso Rádiónak, tizenegy éve láthatók a műsorai a hatoscsatornán.

Dombóvári Gábor mindig is óvta a magánéletét. A feleségét eltemette, a fiára viszont büszke, mert szakmabeli, és az ő nevéhez fűződik napjaink néhány hatalmas nézettségű kereskedelmi televízióban futó show-műsora. Az egykori műsorvezető most Budán él, imád főzni. Szerencsére jó egészségnek örvend, s ezt annak is köszönheti, hogy heti rendszerességgel teniszezik.

Végül elmondta: a hatoscsatorna stúdiója szinte az a második otthona, ahol két remek műsort is vezet. "A televíziózás és a rádiózás az egyik szenvedélyem, de van egy másik: nyelvbolond vagyok" - közölte. Éppen ezért beszél lengyelül, németül, oroszul, angolul. De svédül is, erről papírja is van. Azt mondja, rengeteg élethelyzetben vette hasznát a nyelvek iránti rajongásának, de azt is szereti, ha valaki magyarul is szépen beszél, ha már ez az anyanyelve. "Tanítottam évekig a szép beszédet, és elkeseredve mondom, hogy rengeteget romlott itthon a nyelvhasználatunk, a szókincsünk, a kiejtésünk" – összegezte mondanivalóját a műsorvezető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem