25 °C Budapest
Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

2023. augusztus 17. 18:05

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Sikeresen zajlik a Magyarország egyik legnagyobb közösségi futballeseményére, a III. Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságra indított kampány a Brancson: a 1,5 millió forint összdíjazású, kizárólag a 14. életévüket betöltötteknek kiírt versenyre már közel 500-an neveztek. 

Tavaly országszerte mintegy 100 helyszínen 2000-en tették próbára tehetségüket és szerencséjüket. Több mint 10 000 rúgás után a döntő napjára a felnőtteknél 120-an, a gyermekeknél 40-en maradtak versenyben, végül a Bozsik Arénában megrendezett fináléban Kiss Márkó és Szeifert Áron vitték el a fődíjakat. A legidősebb rúgó 69 éves volt, a legtávolabbról pedig Londonból érkeztek a viadalra. 

Ha augusztus 31-ig meglesz az 1000 jelentkező, azzal rögtön Guinnessrekord-döntésre is lehetőség nyílik: ennyien egy napon, egyazon helyszínen még nem rúgtak tizenegyeseket! A hitelesítést követően a nevezők bekerülnek a rekordok könyvébe.

A fővédnök: Király Gábor

A bajnokság fővédnöke idén is Király Gábor. A magyar válogatott és a német Hertha legendás kapusa immár harmadszor vállalta el a szerepet, a kieséses rendszert és a döntőt a helyszínen követi végig, ráadásul ezúttal is magával hozza a kapusiskolája növendékeit, akik próbára teszik az összes jelentkezőt!

A bajnokságra előreláthatólag az október 7-8-i hétvége egyik napján kerül sor Budapesten. Reggel az úgynevezett területi selejtezőkkel indul a viadal (minden 10. rúgó után 1 rúgó továbbjut), amely később a kiesés rendszerrel (főtábla, 5 győztes pontig tartó mérkőzések) folytatódik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

1 millió forintos fődíj 

A közösségi szerveződés jegyében idén egyetlen, közös kategóriában, a felnőtteknél hirdetnek versenyt a szervezők, méghozzá gazdag díjazással:

  • 1. hely 1 000 000 forint
  • 2. hely 200 000 forint
  • 3. hely 100 000 forint
  • 4. hely 50 000 forint
  • 5-8 hely 25 000 forint.

Egy kihagyott tizenegyes után sem kell bánkódni, akkor is KIRÁLY nyeremények várnak a jelentkezőre, hiszen a kiesők automatikusan részt vesznek egy sorsoláson. A fődíj ezen nem más, mint egy páros belépő Bajnokok Ligája-mérkőzésre. Ezen kívül lehet még nyerni thai masszázst, egy hónapra ingyen sört és Király Gábor által dedikált szürke melegítőnadrágot is. A nevezés mellé ráadásul belépőjegy is jár egy első vagy másodosztályú meccsre.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 1. szerda
Fülöp, Jakab
18. hét
Május 1.
A Munka ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem