11 °C Budapest
Group of young kids painting outside of fort in woods at summer camp

Zsebbenyúlós nyár várhat a magyar szülőkre: érdemes sietniük, ha ilyen táborba küldenék a gyereküket

2022. május 7. 19:03

10-12 százalékkal drágultak a nyári táborok, de valószínűleg még nincs vége az áremelkedésnek, ezért érdemes minél hamarabb választani – hívta föl a figyelmet az InfoRádióban a Táborfigyelő.hu gyermektábor-összehasonlító weboldal vezetője. 

Tóth Béla tájékoztatása szerint az idei évben a sport-, a kaland-, valamint az idegen nyelvi, elsősorban az angol nyelvi táborok a legnépszerűbbek, de nagyon közel vannak a „dobogóhoz” a katonai táborok is. A Táborfigyelő.hu vezetője érdekességként jegyezte meg, hogy egyre több extrém és meghökkentő, különleges témájú vagy helyszínű vakációs lehetősséggel találkozni.

Példaként említtette, hogy van olyan táboruk, aminek helyszíne a fákon található, ahol a gyerekek Robin Hood és csapatának álomvilágát élhetik meg, de említhető a 3D konstruktőrök tábora is, ahol egy igazi, mozgásképes humanoid robotot alkothatnak meg a táborozók.

Nagyon széles a kínálat, mind a táborok számát, mind pedig a témákat tekintve

– emelte ki a Táborfigyelő.hu vezetője, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a nyári táborok költségei nagyon megnövekedtek, ami értelemszerűen a táborok végárában is jelentkezik: nagyjából 10-12 százalékos a drágulás. Mindez az jelenti, hogy egy napközis tábor egyhetes turnusa átlagosan 38 500 forint, míg egy ottalvós tábor költsége egy hétre 60 ezer forint. Ugyanakkor nagyon széles az árolló a táborok piacán – tette hozzá Tóth Béla. A Táborfigyelő.hu oldalon találni olyan ottalvós tábort, amiért 28 ezer forintot kell fizetni, de olyat is, ami egy hétre 330 ezer forintos díjjal jelent meg. Tóth Béla szerint mindenki megtalálhatja a pénztárcájához, illetve a gyermekéhez leginkább passzoló nyári programot. Megjegyezte, bár nagyon fontos egy tábor ára, azt tanácsolja a szülőknek, hogy az ár-érték arány legyen a döntő.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tóth Bála végül emlékeztetett, hogy a legjobb ár-érték arányú táborok turnusai nagyon gyorsan betelnek, aki jó áron szeretne minőségi tábort választani, annak mindenképpen célszerű minél előbb megtennie a választást. Már csak azért is, mert ahogyan folyamatosan nőnek az árak, a táborszervezők is emelhetik, illetve néhányuk már emelt is.

Minél később választanak, annál nagyobb az esélye annak, hogy valamilyen kompromisszumra kényszerülnek a szülők: vagy drágább lesz, mint szerették volna, vagy messzebbre kell vinni a gyermekeket, mint az kényelmes lenne, esetleg nem igazán a gyermekhez passzoló lesz a tábor jellege. Aki szeretné ezeket a kellemetlenséget elkerülni, annak érdemes – a május közepén induló dömpinget elkerülnie –, és minél előbb foglalnia vakációs programot – fejtette ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem