12 °C Budapest
Pickled cabbage in a bowl. On a white wooden background

Elképesztő kulisszatitkot árult el Balogh Levente: felültették az RTL Cápáit, erre ők sem számítottak

2022. március 7. 17:07

Új epizóddal jelentkezett a Pénzcentrum videóblogja, a CashTag, amelynek legújabb sorozata a Cápák Közöttel foglalkozik. Hogyan lehet nyertes pitchet készíteni, mi történik a győztesekkel a műsor után, hogyan indítják el az együttműködést - erre kerestük a választ a sorozat első részében, ahol mi is bepillanthatunk a műsor kulisszái mögé.

Sikeres, és elhibázott befektetések, profit, kockázat és a legőrültebb ötletek: a Cápák között három versenyzőjét, és három ötletet követ a CashTag új sorozata, amelyben a nagyhalak is megszólalnak. A legújabb epizódban a Vegi Pont csapatát faggatták a sikerről, arról, hogy jelenleg hol tart a cég, és hogyan kell elképzelni a műsor utáni együttműködést a Cápákkal. A vállalkozókon kívül a két befektetőt, Tomán Szabinát, és Balogh Leventét is megkérdeztük, ők hogyan látják a befektetést, mi alapján szállnak be egy-egy vállalatba.

A műsorban is nagy sikert aratott a Vegi Pont ötlete, hiszen a magyarok imádják a csalamádét és a savanyúságot. Az adatok is ezt támasztják alá, a KSH legújabb adatai szerint Magyarországon az egy főre jutó éves tartósitott zöldség fogyasztás 2020-ban 13,6 kilogramm volt. Itthon fermentálással készül a savanyúság, és a sós lében eltett zöldségnek rengeteg pozitív élettani hatása is van. Tavaly a felmérések alapján a koronavírus miatt a kisüveges kiszerelésű savanyúságok jobban mentek, itt jön képbe a Vegi Pont, akik snack kiszerelésű savanyúságot árusítanak. Garzó Galatea és Garzó Gabriella, a snack kiszerlésű savanyúság ötletgazdái családi vállalkozásban kezdték.

Új formába öntöttük a savanyúság értékesítését, felkockáztuk az alapanyagot és egy feltétet hoztunk belőle létre. Ezen kívül higiénkusan egyesével csomagolt uborkákat árusítunk elviteles ételek mellé, benzinkutakon, food truck-nál

- fejtette ki Garzó Galatea, aki azt is elmondta, hogy nagyon örültek annak, hogy a Cápák befektettek ötletükbe, azonban ha nem sikerült volna meggyőzni a nagyhalakat, akkor is találtak volna arra módot, hogy fejlődjenek. Az együttműködésről a testvérek elárulták, hogy keretet adtak annak, hogyan fognak elszámolni a Cápák felé a befektetett összeggel, így havonta jelentést készítenek arról, hogy mire költötték a pénzt, és hogyan alakulnak a pénzügyeik. A műsor óta pedig egy Viber csoporton keresztül osztják meg egymással a fejleményeket. A befektetett 20 millió forint helye már meg is van - tették hozzá.

Jelenleg a termékeinket kézzel csomagoljuk, egy vákuumozóval. Ezt szeretnénk lecserélni egy gépre, így gyorsabban csomagolhatnánk. 40 tonna savanyúságot szeretnénk snack formájában árusítani, Balogh Leventére hallgatva pedig a termékeinket Vegi Papa és Vegi Mama néven fogjuk árusítani

- tették hozzá a Vegi Pont vezetői. Balogh Levente, és Tomán Szabina 10-10 millió forinttal, 30 százalékos tulajdonrészért szálltak be az üzletbe. A Szentkirályi ásványvíz elnök-tulajdonosa már a negyedik évadját tölti a műsorban, így neki is kialakult az elképzelése arról, hogy mit és kit keres a jelentkező kishalak között.

Jó szakembereket keresek, szakmailag felkészült embereket. Ahogy haladok előre egyre nehezebben találok mérnököket, szakembereket, a műsorba pedig ezek a fiatal mérnök szakemberek sétálnak be. Ezen kívül a zászlómra tűztem a kiváló magyar élelmiszerek támogatását, térhódítását

- mondta Balogh Levente.

Tomán Szabina szereti a női vállalkozókat, ráadásul a Vegi Pont egy olyan, a profiljához teljesen közelálló ötlet, amelyben akár ötletadóként is tud segíteni. Az üzletasszony hozzátette, hogy a fermentált zöldségé a jelen és a jövő, és szoros együttműködésre számít a Vegi Ponttal.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Cápák arról is beszéltek, hogy bár a műsorban gyorsan zajlik a döntéshozás, a kulisszák mögött, a műsor után komoly átvilágításon esnek át a cégek, és bizony előfordult már, hogy meghiúsult az üzlet. Balogh Levente elmondta, hogy erre volt több példa is. A befektetőket a kockázatról is beszéltek, hiszen, mint elmondták, minden vállalkozásnál van kockázat.

Fontos a piac felmérése. Nem szabad túl nagyra lőni. Jobb, ha nagyobb a piac, mint a kapacitásunk, mintha a kapacitásunk lenne nagyobb a piacnál

- tette hozzá a befektető.

Tomán Szabina szerint a befektető keresése már az ötlettől elindulhat, a műsor szempontjából pedig különösen fontos, hogy maga az ötlet piackompatibilis legyen. Sokszor azért bukik el egy befektetés, mert a vállalkozó nem kezeli helyén a céget, és a cég értékét, nem látja a vállalkozó a munkáját reálisan.

Nem lehet úgy több száz milliót kérni, hogy nincs bevétel. Nem szeretnék olyannal együttműködni, aki nem áll két lábbal a földön

- tette hozzá. Hogy mikortól számíthat a vállalat profitra, és mikor kapják meg részüket a Cápák, hogyan zajlik a nyertes pitch élete a műsor után, valamint hogy milyen őrült ötletekkel keresik fel a Cápákat műsoron kívül, azt a CashTag legújabb részéből megtudhatjátok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 15. héten

Kihúzták az Ötöslottó nyerőszámait, ahol a főnyeremény ezen a héten pontosan 1,280 milliárd forint volt. Lássuk, lesz-e olyan szerencsés, aki elviszi ezt az összeget!

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem