13 °C Budapest
5 legendás idézet Csűrös Karolától: ezt tanította nekünk a Szomszédok Etusa

5 legendás idézet Csűrös Karolától: ezt tanította nekünk a Szomszédok Etusa

2021. november 24. 17:25

Elhunyt 85 éves korában Csűrös Karola, színésznő. A Madách Színház saját halottjának tekinti, ahol mintegy ötven évig dolgozott. A színésznőre, és általa alakított legendás karakterére emlékezve mi is összeszedtünk 5 idézetet, amit az ország Etusától tanulhatunk.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, elhunyt Csűrös Karola, színésznő.1959-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Első jelentősebb filmszerepét a Két emelet boldogság című filmben kapta 1960-ban. 1962-ben szerződött a Madách Színházhoz, ahol ötven évig dolgozott.1993-ban Erzsébet-díjat és Déryné-díjat kapott, 2001-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2006-ban pedig Érdemes művész lett.

A magyar televíziózás egyik mérföldköveként is nyilvántartott Szomszédokban lett országosan ismert a színésznő, ahol Szikszay Etust alakította.

Örökre mindenki számára Etus maradt, talán azért, mert ő maga volt a kedvesség, a gondoskodás, az életigenlés és a humanizmus

- írta a Madách Színház, aki saját halottjának tekinti a színésznőt.

A nagymamák gyöngye

A sorozatban Etus férje halála után egyedül élt, sokat segített a Mágenheim családnak, azonban a családi vitákba nem szól bele. Több kérője is akadt a sorozat során, azonban nem házasodott újra. Többször a nagymamák gyöngyeként hivatkoznak rá a sorozat fiatal szereplői.

A keramikus

Foglalkozását tekintve Etus keramikus, számos kerámiát értékesített, kiállításokra is készült a sorozatban, valamint több cserépkályhát is gyártott, legtöbbször gazdag vevők számára.

Az egyik jelenetben Etus kiállításra szánt kerámiáját összetörik, azonban a jelenetben nincs kiabálás, helyette jó tanáccsal látja el fiatal barátját:

Az őseid majd megbékülnek, nem neked kell megoldanod a problémájukat

vígasztalja a síró Csibét Etus, aki tudja, hogy a gyermeknek otthon nehéz a sora.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A saját családját sem hanyagolja, gyakran családi kupaktanácsok alkalmával Kulka Jánossa láthattuk a képernyőn, ahol tanácsot is ad.

A diagnózis borzasztóan egyszerű. Tizenvalahány év után még a szentek is megvadulnak.

Etus karaktere gyakran jótékonykodik, nem csak a szomszéd családot, de saját családját is segíti anyagilag is. Azonban az anyagi eszközök végesek, így előfordul, hogy ő sem tud adni. Ennek ellenére mégis gyűjt a rászorulóknak. Bár neki is kevés a pénze, mégis amikor régi barátnője Kolozsvárról áttelepszik nincstelenül, nem tétlenkedik, azonnal csomagol.

Marad még ruhám, van lakásom, neki meg nincsen.

Csak úgy, mint Csűrös Karola, úgy Etus karaktere is fáradhatatlan, a sorozatban is keményen dolgozik. Mindig nyíltan, egyenesen beszél mindenkivel, ha nevelésről van szó, Etus vállalja a nehéz feladatot.

Elkéstél. Már akkor át kellett volna venned a mosást, amikor az anyád elkezdte. Dolgozik egész nap a nagy hasával, te pedig Rejtőzöl. Nem öregem, ez nem megy. Mostmár én mosok. Szia.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Friss! A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 39. héten 350 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

A Hatoslottó nyerőszámai a 37. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/37. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 38. héten 260 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07