4 °C Budapest
A luxury private motor yacht under way on tropical sea with bow wave cimlapi

Ilyen is régen volt az Ötös- és Hatoslottón: akár két új milliárdosa is lehet az országnak

2021. november 11. 18:04

Rekordközeli, 2,38 milliárd forintra nőtt a Hatoslottó főnyereménye. Ezzel együtt nemcsak az összeg nagysága, hanem a halmozódás mértéke is dobogós, hiszen 25 hete nem adtak fel telitalálatos szelvényt, amely a játék 33 éves történetének harmadik leghosszabb jackpot nélküli időszaka.

Hazánk második legismertebb játékának főnyereménye két hete érte el az úgynevezett döntéselméleti határt. A Szerencsejáték Zrt. Számsorsjáték Osztályának számításai szerint mindez azt jelenti, hogy a jelenlegi, 2,38 milliárdos forintos várható nyeremény mellett az a játékos, aki megjátssza az összes számkombinációt, azaz felad 8 145 060 szelvényt biztosan közel egymilliárd forintot nyer - persze csak akkor, ha egyedül találná el az összes nyerőszámot.

A rekordközeli főnyeremény a játékosokat is lázba hozta, a szelvényszámok alapján az látszik, hogy az általános fogalmú hetekhez képest mintegy 15%-kal többet ikszelnek a szerencsevadászok.

További érdekesség, hogy mindössze másodjára fordul elő, hogy a Hatos- és az Ötöslottón is kétmilliárd forint feletti főnyeremény vár a szerencsésekre. A felmérések alapján hazánkban a Hatoslottó a mai napig méltatlanul az Ötöslottó kistestvéreként él a köztudatban, ugyanakkor a nemzetközi szintéren a 6-os lottók sokkal népszerűbbek. Jó példa erre Ausztria, Belgium, Horvátország vagy akár Hollandia is, ahol a 6/45 formátumú lottók a legnépszerűbbek a teljes felhozatalból, de Oroszországban, sőt még Dél-Koreában is játszató a mi Hatoslottónknak megfelelő számsorsjáték. Az eheti lottó főnyereményeket összevetve a játékosok az Ötöslottón ezúttal 2 milliárd forintért tehetik próbára a szerencséjüket.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 4. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/4. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így az 5. héten 360 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 1. szerda
Ignác
5. hét
Február 1.
A civilek napja
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?