1 °C Budapest
Early morning landscape. Foggy river. River valley in the morning fog at sunrise. View from above. Rays of the sun breaking through the fog in over the trees

Éjszakai mínuszok után igazi ajándékot ad az ősz a magyaroknak: íme az előrejelzés

2021. október 23. 18:05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint már komolyabb mínuszok lesznek éjszaka; vasárnap napközben viszont akár 15 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mint azt az OMSZ tájékoztatójában írja, Európában továbbra is Finnország fölött örvénylik az a ciklon, amelynek hosszan elnyúló hullámzó frontzónája megközelítette a Fekete-tenger partvidékét és a Balkán-félszigetet is, mögötte pedig pár fokkal hűvösebb levegő áramlik Közép- és Kelet-Európa térségébe.

A front mentén több helyen esik az eső, havazás inkább csak az északi tájakon és a magasabb hegyekben fordul elő. Nyugat-Európa felett anticiklon található, amely fokozatosan helyeződik át a szárazföld belseje felé. Ez a magasnyomású képződmény alakítja hazánk időjárását is a következő időszakban, hatására nyugodt, száraz időre számíthatunk.

Az északnyugati szelet szombaton napközben több helyen élénk, néhol erős lökések kísérik, majd estétől mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +3 fok között alakul, de főként az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 11 és 15 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?