15 °C Budapest

Zöld, narancs és szürke színekben pompáznak a magyar kertek (x)

2018. július 11. 11:00

Idén a legtöbben barna vagy szürke kültéri bútorokat, illetve sárga, zöld, narancssárga kerti kiegészítőket vásároltunk a KIKA eladási statisztikái alapján. Kedvenc kinti székeink műrattanból készülnek és rakásolhatók, emellett a modernebb napozóágyakhoz is egyre jobban vonzódunk. Következzenek érdekes adatok a hazai terasz trendekről!

Tombolt a kerti szezon a KIKA áruházakban idén március 1. és május 31. között: összesen több mint 25 ezer darab kültéri bútort és kiegészítőt értékesítettek, ez a teljes forgalomnak körülbelül 10 százalékát teszi ki. Sokan már márciusban nekiláttak a kertek, teraszok és erkélyek berendezésének vagy felfrissítésének, az igazi roham azonban a melegebb időszakkal együtt áprilisban indult, amikor duplájára ugrott az eladás.

Trixi szett (KIKA)


A tavalyi év azonos időszakához képest közel 10 százalékkal nőtt a kerti bútorok és kerti kiegészítők forgalma. A kerti áruk több, mint egyharmad részét a KIKA budaörsi áruházában értékesítették, amihez a kika webshopban bonyolított forgalom is hozzájárult. Vagyis jól látszik, hogy a kültéri bútorokat is egyre inkább kényelmesen otthonunkból online szerezzük be pár kattintással.

Kerti székből sosem lehet elég

Kerti székekből, fotelekből vették a legtöbbet a vásárlók, 7 ezer darabot, ami a kültéri termékkategórián belül az eladott darabszám tekintetében a forgalom 29 százaléka a március 1. és május 31. közötti időszakban.

Legnépszerűbb termékek az eladott darabszám alapján a Tonio és Trixi székek voltak, a legnagyobb forgalmat pedig Barcelona, Trixi és Branko kerti bútorcsaládok generálták.

Branko szett (KIKA)

A vásárlók számára fontos a helytakarékosság, erre utal, hogy a rakásolható, azaz egymásra pakolható kültéri székeket keresték leginkább. Anyagválasztás terén az idei évben is a műrattan volt a nagy kedvenc a vásárlók körében. Kerti szettek esetén még mindig meghatározó szín a szürke és a barna. Divatos idén is a kiwizöld, türkizkék és a sárga is, de ezek a színek főként inkább a kiegészítők színeiben jelennek meg. A modernebb és különlegesebb napozóágyak egyre kedveltebbé válnak.

Dover hintaágy (KIKA)

Alkalmi vételek és luxusmodellek

A legdrágább kerti bútor a KIKA kínálatában a Simeto 4 részes, műrattan fonatból készült és kiváló minőségű olefin párnákkal ellátott étkező szett volt 999 900 forintos fogyasztói áron. A legolcsóbb kinti ülőalkalmatosságnak pedig a műanyag Ibiza szék bizonyult, amelynek ára 7990 forint volt.

Simeto szett (KIKA)

Jó hír azonban mindazok számára, akiknél még némi csinosítgatásra vár a kert, a terasz vagy a balkon, hogy az áruházláncnál most már 50 százalékos kedvezményt biztosítanak minden kültéri termékre, így a fent említett modellek is féláron kaphatók. Érdemes tehát szétnézni az üzletekben, akár egy teljes kinti szettre vágyunk, akár csupán néhány kiegészítővel szeretnénk feldobni a külső tereinket. Aki a kertjén, erkélyén kívül otthona más részeit is szeretné szebbé varázsolni, ezen a héten péntektől vasárnapig minden más terméket 15 százalék kedvezménnyel vásárolhat meg!

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem