2018. április 24. kedd György

Önéletrajz, személyi, fizetési igazolás: pályázni kell a pesti albérletekért


Egy a Marczibányi Téri Művelődési Központhoz közeli lakás tulajdonosa rövid önéletrajzot ("az teljesen jó lesz, amit a munkaügyi pályázatokhoz szokott beadni"), személyi igazolványt és fizetési dokumentumot is bekért a jelentkezőktől - szúrta ki a Zoom.hu.

A portál által talált lakáshirdetésben a főbérlő rövid önéletrajzot, szmélyi igazolványt és fizetési igazolást is kért a lakást megnézni vágyó érdeklődőktől. Aki a személyes iratait nem szívesen mutogatná vadidegeneknek, az inkább ne is próbálkozzon - adták az érdeklődők tudtára.

Ez egyébként Nyugat-Európában már bevett szokás: mivel az ottani adóhatóságok szigorúan veszik a lakáskiadásokat, a piaci szereplők mindent lepapíroznak a kiadásokra vonatkozóan. Így aztán nemcsak a fenti dokumentumokat kérik el a bérlőktől, hanem a munkaszerződését, adóbevallását, előző főbérlőtől igazolást vagy éppen bankszámlakivonatot is.

Ugyanakkor ez a pályáztatási megoldás még egyáltalán nem általános a budapesti albérletek esetében - mondta a Zoom.hu-nak Balogh László, az Ingatlan.com portál vezető gazdasági szakértője, hozzátéve, ez két esetben fordulhat elő itthon: ha olcsó a bérleti díj és sok a jelentkező, vagy ha értékes ingatlanról van szó, s a kiadó így szeretné csökkenten a kockázatait.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (THM 14,26%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, a Cofidis,  a Raiffeisen Bank, valamint az ERSTE Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

35 ezres órabér: ez most a legmenőbb szakma Magyarországon
Egyetemre nem kell menni, egy év alatt belőled is szakember lehet.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS