Karácsonyi menü ötletek: hagyományos, egyszerű, bonyolult és diétás karácsonyi ételek mindenkinek, aki még nem tudja, mit főzzön karácsonyra. Nálatok mi lesz a menü?
Visszataszító szokásnak hódolnak a magyarok: hiába a filléres megoldás, a saját kávéjukat mérgezik
A legtöbb magyar életében a reggeli kávé elfogyasztása elengedhetetlen része a nap elindításának - azonban nem mindegy, hogy hol és hogyan készítjük el kedvenc reggeli italunkat! A kávézókban vásárolt kávék költségei gyorsan összeadódhatnak, emellett az otthoni kávézás kényelme is a saját kávéfőzőnk malmára hajtja a vizet - sokan azonban bele sem gondolnak, hogy milyen fontos lehet a kávéfőzők alapos és rendszeres tisztítása!
A CNN közölte, hogy egy 2011-es NSF International tanulmány eredményei szerint a kávétartályok az ötödik legcsírabarátabb helynek számítottak a vizsgált otthonokban.
Sokan nincsenek is tudatában annak, hogy rendszeresen tisztítaniuk kellene a kávéfőzőiket, éppen ezért a szükségesnél jóval több időt engednek a gépben található baktériumoknak elszaporodni
- mondta Lisa Yakas mikrobiológus, aki szerint fontos, hogy mindig elolvassuk a kávéfőző gyártói kézikönyvében található tisztítási ajánlásokat. A szakértő javasolja, hogy mindenképpen figyeljünk oda a következő mozzanatokra kávéfőzőnk tisztántartása során:
- Az őrlemény eltávolítása: mindig dobjuk ki az őrleményt vagy használjuk fel azt a háztartásban.
- Mosogatás: mindig mosogassuk el a kávéfőző levehető részeit, lehetőleg meleg, szappanos vízben vagy mosogatógépben!
- Szárítás: öblítés után töröljük szárazra az alkatrészeket törölközővel, vagy hagyjuk őket a szabad levegőn megszáradni!
- A gép letörlése: töröljük le a gépet nedves konyharuhával!
- Ecetes tisztítás: öntsünk legalább 4 csészényi tiszta ecetet a tartályba!
- Áztatás: hagyjuk állni az ecetet a tartályban legalább 30 percen keresztül!
- Átmosás: futtassuk át a gépen az ecetet néhány cikluson keresztül!
- Öblítés: az ecetes tisztítást követően futtassunk le legalább két-három ciklusnyi friss vizet is, egészen addig, míg el nem tűnik az ecetszag.
Mivel az élesztő- és penészgombák, illetve a baktériumok mind nedves közegben szaporodnak, mindig figyeljünk arra is, hogy kiürítsük a fel nem használt vizet, két használat között pedig hagyjuk nyitva a kávétartály fedelét. Az ecet kiválóan alkalmas egyadagos kávéfőzők tisztítására is.
Honnan tudjuk, hogy itt az ideje megtisztítani készülékünket?
- Ha a szokásosnál hosszabb ideig tart egy csésze kávé lefőzése;
- amikor nem telik meg a szokott módon a csésze;
- ha kávészemcsék jelennek meg a lefőzött italban;
- abban az esetben, ha penészes szag csap meg minket a kávéfőző közelében;
- ha ásványianyag-lerakódások láthatók a gép egyes részein.
-
Ez a cég ott lát lehetőséget, ahonnan más menekül: bevásárolták magukat egy borsodi zsákfalu baromfifeldolgozójába
A Pi-Pi Kft. a Demján Sándor Tőkeprogram segítségével korszerűsíti az üzemet.
-
Elektromos 4x4 városban, országúton, terepen: hol jön ki az előnye?
Mit is nyújt a négykerék-hajtás a mindennapokban az autósok számára?
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Állatorvosi rendelőből skálázható kkv – így épült fel a Petlegio tőkevonzó modellje
Nándorfi Zoltánt, a Petlegio vezetőjét és Bánfi Zoltánt, az MKIK Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját kérdeztük.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








