24 °C Budapest
Flooded street n Budapest with traffic sign

Komoly árhullám indulhat meg a Dunán: még kérdéses, milyen intézkedések kellenek Budapesten

2024. május 30. 13:47

Az előrejelzések szerint Komáromban az I. fokú árvízvédelmi készültséget meghaladó vízállás lesz, míg Nagybajcsnál a II. fokú készültséget is meghaladja a folyó várható vízállása - írja a Telex. Az áradás oka, hogy a Duna vízgyűjtő egyes területein – különösen Németországban – sok, néhány helyen extrém mennyiségű eső esik majd a következő napokban, legalábbis erre számítanak a meteorológusok.

Az előrejelzések alapján Budapesten egyelőre még nem látni, hogy a most várható árhullám meghaladja-e majd az I. fokú készültséget. Egyelőre az adatok azt mutatják, hogy nem, de mivel a tetőzést még nem látni az előrejelzésekben, ezért ez még változhat - írják.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Németországban az esőzések miatt már több helyen alakult ki árvíz. A nagyobb víztömeg hamarosan hazánkat is eléri, a vízállás emelkedő tendenciát mutat. Nagybajcsnál az előrejelzés szerint június 5-én 564 centi, míg Budapesten 561 centi lesz a vízállás, de ez Nagybajcs esetében sem a tetőzés - írja a lap. Most sok múlhat azon, hogy a következő napokban mennyi csapadék hullik majd a Duna vízgyűjtő területén.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm