26 °C Budapest
Budapest Hungary 03 15 2019 Government window Hungarian Kormányablak in Budapest.

Ne halogasd az ügyintézést! Változik a nyitvatartás a patikákban, rendelőkben, hivatalokban július 1-jén

2022. június 27. 14:46

A legtöbb településen a 0-24 órában nyitva lévő, az ünnepnapokon is üzemelő, valamint az ügyeletes vagy készenlétet tartó gyógyszertárak lesznek nyitva a Semmelweis-napon, július 1-jén. Az egészségügyi dolgozók napján a védőnői tanácsadás is szünetel, nem nyitnak ki a rendelőintézetek, nem rendelnek a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, a fogorvosok. Ugyanerre a napra esik a köztisztviselők napja is, így nem csak a gyógyszertárak, hanem a hivatalok is zárva lehetnek. A pontos nyitvatartásról azonban érdemes az adott intézmény esetében is meggyőződni, mert helyileg eltérő lehet, lesz-e zárva tartás.

Július 1-je Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja, valamint a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja is. Ez azt is jelenti, hogy e hét péntek sok egészségügyi dolgozó számára munkaszüneti nap. Jó eséllyel zárva lehetnek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók és a legtöbb településen a patikák is.

A 0-24 órában nyitva tartó, az ügyeletes és készenlétet tartó patikák címe, telefonszáma településre vagy akár megyére keresve az OGYÉI honlapján található gyógyszertár-adatbázisban elérhető. Amennyiben az adott gyógyszertár zárva tart, akkor a betegforgalmi bejáratnál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, illetve az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját, továbbá a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.

Az orvosi, fogorvosi, védőnői ellátás szempontjából július 1-je szintén munkaszüneti nap lehet, így akinek sürgős panasza van, pénteken valószínűleg az ügyelethez tud fordulni. Ugyanakkor érdemes helyileg meggyőződni róla, lesz-e rendelés, a nyitva tartás rendelőnként, klinikánként eltérő lehet, főként a magánrendelők esetében.

A köztisztviselők és kormánytisztviselők napja alkalmából pedig - amely ugyancsak július 1-jére esik - a korábbi évekhez hasonlóan munkaszüneti napot tarthatnak egyes hivatalok dolgozói. Ahogy azt már számos önkormányzat be is jelentette, a polgármesteri hivatalok zárva lehetnek. A Miniszterelnökség viszont lapunkkal azt közölte, hogy

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2022. július 1-én a kormányablakok és kormányhivatali ügyfélszolgálatok a rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket.

Tehát ügyintézésre lesz ezekben a hivatalokban lesz lehetőség. Mindenesetre a gyógyszerek beszerzését érdemes csütörtökig mindenképpen elintézni, különben jó eséllyel csak a jövő héten kerülhet rá sor. Ha pedig orvosi segítségre lenne szükségünk, tájékozódjunk, hová fordulhatunk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?