20 °C Budapest
Budapest Hungary 03 15 2019 Government window Hungarian Kormányablak in Budapest.

Ne halogasd az ügyintézést! Változik a nyitvatartás a patikákban, rendelőkben, hivatalokban július 1-jén

2022. június 27. 14:46

A legtöbb településen a 0-24 órában nyitva lévő, az ünnepnapokon is üzemelő, valamint az ügyeletes vagy készenlétet tartó gyógyszertárak lesznek nyitva a Semmelweis-napon, július 1-jén. Az egészségügyi dolgozók napján a védőnői tanácsadás is szünetel, nem nyitnak ki a rendelőintézetek, nem rendelnek a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, a fogorvosok. Ugyanerre a napra esik a köztisztviselők napja is, így nem csak a gyógyszertárak, hanem a hivatalok is zárva lehetnek. A pontos nyitvatartásról azonban érdemes az adott intézmény esetében is meggyőződni, mert helyileg eltérő lehet, lesz-e zárva tartás.

Július 1-je Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja, valamint a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja is. Ez azt is jelenti, hogy e hét péntek sok egészségügyi dolgozó számára munkaszüneti nap. Jó eséllyel zárva lehetnek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók és a legtöbb településen a patikák is.

A 0-24 órában nyitva tartó, az ügyeletes és készenlétet tartó patikák címe, telefonszáma településre vagy akár megyére keresve az OGYÉI honlapján található gyógyszertár-adatbázisban elérhető. Amennyiben az adott gyógyszertár zárva tart, akkor a betegforgalmi bejáratnál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, illetve az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját, továbbá a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.

Az orvosi, fogorvosi, védőnői ellátás szempontjából július 1-je szintén munkaszüneti nap lehet, így akinek sürgős panasza van, pénteken valószínűleg az ügyelethez tud fordulni. Ugyanakkor érdemes helyileg meggyőződni róla, lesz-e rendelés, a nyitva tartás rendelőnként, klinikánként eltérő lehet, főként a magánrendelők esetében.

A köztisztviselők és kormánytisztviselők napja alkalmából pedig - amely ugyancsak július 1-jére esik - a korábbi évekhez hasonlóan munkaszüneti napot tarthatnak egyes hivatalok dolgozói. Ahogy azt már számos önkormányzat be is jelentette, a polgármesteri hivatalok zárva lehetnek. A Miniszterelnökség viszont lapunkkal azt közölte, hogy

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2022. július 1-én a kormányablakok és kormányhivatali ügyfélszolgálatok a rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket.

Tehát ügyintézésre lesz ezekben a hivatalokban lesz lehetőség. Mindenesetre a gyógyszerek beszerzését érdemes csütörtökig mindenképpen elintézni, különben jó eséllyel csak a jövő héten kerülhet rá sor. Ha pedig orvosi segítségre lenne szükségünk, tájékozódjunk, hová fordulhatunk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem