Ezek a világ legboldogabb országai: mi vajon hol állunk?

Ezek a világ legboldogabb országai: mi vajon hol állunk?

2015. május 23. 13:01

Újabb toplista készült a világ legboldogabb országairól. A top 10-ben túlnyomórészt európai országok szerepelnek, Magyarország viszont csak a 108. helyre fért fel. Ez nem véletlen, egy korábbi felmérés szerint ugyanis a magyarok mindössze 18 százaléka érzi boldognak magát.

Az ENSZ idén is elkészítette a "2015 World Happiness Report" címet viselő kutatását. A 172 oldalas dokumentumban 6 kategória (többek között az egy főre jutó GDP; a várható élettartam; a szociális biztonság; a szabadságérzet; a vállalati kultúra; és a kormányba vetett bizalom) alapján vizsgálták az egyes nemzeteket, amelyben végül Svájc és az ott élők bizonyultak a legboldogabbnak.

Magyarország az ENSZ felmérésében a 108. helyen végzett.

A top 10-ben főként európai - ezen belül is leginkább skandináv - országok vannak; a 10-ből 6 ország az öreg kontinensen található. Magyarország egyébként nem véletlenül végzett ilyen rossz eredménnyel; egy korábbi felmérés is azt igazolta, hogy

a magyarok mindössze 18 százaléka érzi boldognak magát.

A Gallup-Healthways 2014-es statisztikáiból az is kiderült, Magyarországon a legnagyobb gond a lakosság pénzügyi helyzetével van: anyagi helyzetét tekintve a magyarok 39 százaléka túlélésre játszik, 34 százaléka vegetál, és csak 26 százaléka érzi azt, van mit a tejbe aprítani. De sokat mondó adat volt az is, hogy a magyar lakosság 30 százalékának egyáltalán nincsenek céljai, míg az ország szociális helyzetét is csak a lakosság 30 százaléka tartotta megfelelőnek.

A VILÁG 10 LEGBOLDOGABB ORSZÁGA 2015-BEN:

10. Ausztrália

9. Új-Zéland

8. Svédország

7. Hollandia

6. Finnország

5. Kanada

4. Norvégia

3. Dánia

2. Izland

1. Svájc

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?