20 °C Budapest

Luxusházában bujkál a ValóVilág sztárja

2011. július 23. 13:02

A Mátra északi oldalán, egy kilenc szobás családi házban szokott elbújni a rajongók kíváncsi tekintete elől VV Laci. A házat az egykori villalakó saját erejéből újította fel négy évvel ezelőtt, ami a Pénzcentrum.hu számításai szerint ma akár 35 millió forintnál is többet érhet.

VV Laci otthona Parádsasváron, gyönyörű természeti környezetben fekszik, a parádi katlan felső végében elnyúló 400 méter magas fennsíkon. A faluból szemet gyönyörködtető kilátás nyílik az őt körbe ölelő hegycsúcsokra, így nem csoda, hogy az egykori villalakó azonnal beleszeretett a 400 négyzetméteres családi házba, mely egykor panzióként üzemelt.


(Forrás: Google maps)

"Soha nem akartam ebből én panziót csinálni, eleinte inkább csapatépítő tréningeket vagy edzőtábort szerveztem ide, pár éve azonban az otthonommá vált" - mondta a Blikknek a villa kommandósa.

Árak a régióban

Jelenleg nem található eladó ingatlan Parádsasváron. Ugyanakkor az ingatlan.com adatbázisában a fényképpel rendelkező hirdetéseket böngészve összesen 19 eladó házat találtunk a környező, szintén a 24-es főút mellett fekvő településeken: Parádon, Parádfürdőn, valamint Parádóhután.

A legolcsóbb egy Parádon található 95 négyzetméteres, három szobás, vályogból épült tornácos parasztház, melyért 5,5 millió forintot kér jelenlegi tulajdonosa. Legtöbbet - 150 millió forintot - egy 120 négyzetméter alapterületű parádfürdői, egy hektáros területen fekvő, két szintes családi házért kérnek, melyhez 3 különálló, vendégfogadásra alkalmas, egyenként 70 négyzetméteres épület is tartozik.

Ugyanakkor a hirdetési portálon fellelhető hirdetésekből jól látszik, hogy egy VV Laciéhoz hasonló 200-300 négyzetméteres, jó állapotú családi házhoz aligha juthatunk hozzá 30-35 millió forint alatt. Az adatbázisban fellelhető 19 hirdetésből mintegy hét ház hasonlít leginkább mind méretben, mind minőségben az egykori villalakó tulajdonához; melyekből mindössze egy ingatlan van a 30 milliós értékhatár alatt.

Filléres nyaralók Magyarországon

Nyomott árak jellemzik az ingatlanpiacot szerte az országban. Ugyanez határozza meg a nyaraló övezetek piacát is. Az árverezési moratórium részleges feloldása ugyanakkor még kevéssé hat a piacra. Érdemes lehet tehát megfontolniuk a tőkével rendelkezőknek, hogy most vegyék meg áhított nyaralójukat. Filléres ajánlatokból pedig akad bőven a Balatontól a gyógyfürdők városain át egészen a Velencei-tóig.

A magyar tenger

Tavaly nyár végén a régió ingatlanárainak 20-30 százalékos eséséről szóltak a hírek. Az idei szezon elején a Pénzcentrum.hu által megkérdezett ingatlanközvetítők arról számoltak be, hogy az árak azóta is stagnálnak. Mindezek mellett továbbra is jelentős túlkínálat jellemzi a piacot, még annak ellenére is, hogy akadnak bőven tulajdonosok, akik kivárásra játszanak.

Az ingatlan.com adatbázisában jelenleg összesen 1464 darab nyaraló besorolású eladó ingatlant találtunk a régióban. A fényképpel rendelkező hirdetések között a legolcsóbb egy 1,37 millióért kínált karmacsi (Zala megye) tégla-vályog-kő építésű, 1950-ben felhúzott földszintes hétvégi ház a hozzá tartozó 400 tőke fehérszőlővel és présházzal.

Az adatbázisban megfigyelhető, hogy a meghirdetett ingatlanok közel egyharmadát 10 millió forint alatt próbálják értékesíteni tulajdonosaik. Természetesen lehet találni méregdrága luxusingatlanokat is. Az egyik legdrágább egy balatonfüredi, 200 négyzetméteres közvetlen vízparti, saját stéggel, kikötővel rendelkező nyaraló, mely 275 millió forintot kóstál.

A 10 milliós értékhatárig igen széles a kínálat minőségben és méretben egyaránt. Általánosságban elmondható, hogy a 2-5 millió körüli nyaralók többnyire felújításra szoruló, vagy kis alapterületű ingatlanok, illetve a Balatontól távolabb lévő elhagyatottabb területeken találhatóak. Ilyen például egy a Balatontól körülbelül 15 kilométerre, Zalakaroson, gyönyörű természeti környezetben fekvő zártkerti, jó állapotban lévő hétvégi ház, mely 4 millió forintot kóstál.

Ahogy átlépjük az 5-6 milliós értékhatárt, egyre inkább találkozhatunk igazán kitűnő ajánlatokkal. Ezen az alacsony árszinten persze nem nagyon gondolkodhatunk közvetlen vízparti ingatlanokban. Természetesen akadnak üdítő kivételek is. Fonyódon egy közvetlenül a tó partján fekvő társasüdülő 24 lakásos társasházában például 5,9 millióért kínálnak eladásra egy 26 négyzetméteres, negyedik emeleti lakást. A 10 millió forint körül kínált nyaralók már tényleg minden igényt kielégítenek, mind méretben, mind minőségben egyaránt. 9,9 millió forintért például már 60 négyzetméteres, 3 szobás, téglából épült, kiváló műszaki állapotban lévő házat vehetünk, alig 8-10 perces sétára a strandtól.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A napfény tava

A Velencei-tó Magyarország második legnagyobb természetes tava. Kedvező természeti és földrajzi adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhetően a Balatonhoz hasonlóan hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike. Nem meglepő tehát, hogy a Velencei-tó partján is rengeteg a pihenési célból épült ingatlan, melyek közül akadnak új gazdát keresők szép számmal.

Továbbra is túlkínálat jellemzi a régió ingatlanpiacát - mondta el a Pénzcentrum.hu-nak Paraidi Mihály Barna. Az Otthon Centrum Velencei tónál illetékes franchise partnere hozzátette, hogy a moratórium részleges feloldásának hatása egyelőre nem tapasztalható a piacon. Mint elmondta túlkínálat van a piac ezen szegmensében is, mely az elmúlt időszakban 10-20 százalékos áresést is produkált. E mellett az ingatlanos azt is hozzátette, hogy emiatt jó alkupozícióval indulhatnak a most keresgélők, természetesen ennek mértéke nagymértékben függ az eladó motiváltságától és attól, hogy az adott ingatlan a piaci árhoz képest, milyen hirdetési áron lett elindítva.

Az ingatlan.com adatbázisa szerint csak a három - talán legfelkapottabb - velencei-tavi településen; Velencén, Agárdon, illetve Gárdonyban több mint 150 eladó nyaraló található. A szakember elmondása szerint a tóparti településeken általában a 10-15 milliós ingatlanokat keresik leginkább a vásárlók.

A három település közül Gárdonyban, illetve Agárdon találkoztunk a legalacsonyabb irányárral. Gárdonyban 5 millió forintért kínálnak egy a tópart közelében fekvő, 460 négyzetméteres üdülőtelken felhúzott, 15 négyzetméteres faházat, de ugyanennyi pénzért Agárdon 46 négyzetméteres, tégla építésű 2 szobás felújítandó ikernyaralót is kaphatunk, igaz jóval kisebb telekmérettel.

Általánosságban itt is kiemelhető, hogy 10 millió forint körül igen jó ár-érték arányú ingatlanhoz juthatunk. Az ingatlanközvetítő portál tanúsága szerint 25 millió körül azonban befagynak az árak. Az egyik legdrágább ingatlan egy velencefürdői, csendes nyaralóövezetben fekvő, 100 négyzetméteres, tetőtér beépítéses ikernyaraló, melytől egészben szeretne megválni mostani tulajdonosa.

Gyógyfürdők Zalakarostól Hévízig

Egyre több település próbálja kihasználni a wellness divatját, a leginkább felkapott települések listája azonban néhány éve már állandó: Zalakaros, Bükfürdő, Hévíz, Kehidakustyán, Egerszalók, Hajdúszoboszló neve merül fel a leggyakrabban.

Ingatlanpiaci szempontból közös a településekben, hogy mindenhol ritkának számít a vevő. Ennek oka egyszerű: egyre kevesebben akarnak lakóhelyüktől több száz kilométerre egy évente két-három alkalommal használt ingatlant fenntartani - és különösen megvásárolni. Egy négytagú család egy hétre 300 ezer Ft-ból gyakorlatilag úri körülmények között el tud tölteni egy hetet valamelyik wellness-hotelben, év közben pedig nem kell foglalkozni a ház fenntartásával, állagmegóvással és a számlák kifizetésével.

Nem javítja az eladók esélyeit az sem, hogy egyre több négycsillagos wellness-hotelhez kapcsolódik különálló apartmanház, ahol határozott időre évente egy-négy hetes üdülési jogot lehet venni, aminek révén a tulajdonosnak csak élveznie kell a szolgáltatásokat, az ingatlan évközi ügyeivel nincs gondja.

Pedig ha garancia lenne az ingatlanpiac későbbi felfutására, most lenne érdemes befektetni és vásárolni, hiszen az árak többnyire megfizethetőek. Hévíz központi részén például már 4,8 millióért találhatunk egy szobás garzont, teljes körűen felújítva.

Kisebb, átlagos állapotú családi házakat már 10-15 millió forinttól lehet találni fürdőtelepüléseken, ha pedig valaki nem ragaszkodik a fürdő közelségéhez, akkor akár ennek harmadáért is hozzájuthat egy-egy nyaralóhoz. Kehidakustányban, a gyógy- és élményfürdőtől 4 kilométerre például 3,6 millióért kínálnak egy 50 négyzetméteres, három helyiségre osztott vályogházat.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?