18 °C Budapest

Tüntetnek az orosz újgazdagok: luxuslakásokat döntöttek romba

2010. január 29. 14:02

Moszkva szívében, a városi önkormányzat főépülete előtt tüntettek azok a tulajdonosok, akiknek házát az utóbbi napokban erőszakkal bontatták le a hatóságok - írja az Index.hu.

Az orosz fővárosban az utóbbi idők legnagyobb botrányát váltotta ki, hogy a város vezetésének döntése és bírósági ítéletek alapján végrehajtók munkagépekkel vertek szét egy természetvédelmi területen állítólag engedély nélkül épült házakat.

Az elbontott házak valóságos kis paloták voltak, akadt, amelyik 10 millió dollárnál is jóval többe került. Ennek megfelelően a tulajdonosok drága külföldi autókon érkeztek az önkormányzathoz, ám az épülettől jó 30 méterre megállásra késztették őket a rendőrök, s nem engedték a kocsioszlopot a Kreml közelébe sem.

Zsirinovszkij is felemelte a szavát

Tovább a teljes cikkre...

Korábban:
Didim! Annyi neked! Rendelet teszi kötelezővé a végzetes beavatkozást

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Düh, tiltakozás! "Vénségükre veszítjük el azt a kis vagyonkánkat?"

EZT OLVASTAD MÁR?