23 °C Budapest

Vigyázat! Bontásra ítélt ingatlanokat árulnak a neten

Pénzcentrum
2009. október 21. 14:02

A válság kirobbanása óta számos ingatlanbotrány látott napvilágot úgy hazánkban, mint nemzetközi szinten. Igazán kirívó esetekről számolhattunk már be a spanyol ingatlanpiacról, de a legutóbbi eset szinte mindegyiken túltesz. Különböző internetes portálokon a mai napig hirdetnek eladó lakásokat bontásra ítélt projektekben.

A hírek szerint a spanishpropertyworld.com és az esmoz.com oldalain még mindig megtalálhatóak a kínálatban a marabellai Banana Beach projekt eladó lakásai, holott az új polgármester több más beruházással együtt ennek a szabálytalanul felépített apartmanháznak a bontását is elrendelte.

Angeles Munoz, az új városvezető eltökélt célja az elmúlt időszak korrupciós összefonódásainak és azok melléktermékeinek a felszámolása. A korrupt dolgozók eltávolítása és felelősségre vonása után a szabálytalan, nem ritkán utólag kiadott építési engedélyekkel felépített ingatlanokat tüntetné el a város tengerpartjáról.

A helyi építési szabályzat előírásait felrúgva a tengerparttól alig 100 méterre épült Banana Beach projekt több hasonló beruházással együtt bontásra lett ítélve. A hirdetésekkel foglalkozó ügynökség nem kívánta kommentálni az esetet, semmilyen megkeresésre nem reagáltak.

A bontásra ítélt házakban jellemzően külföldiek vásároltak lakásokat, akik amellett, hogy tiltakoznak az eljárás ellen, semmilyen kártérítésre nem számíthatnak. A polgármester szerint a hatáskörükbe tartozó régióban összesen 18 ezer illegálisan, vagy korrupciós eszközökkel legálissá tett lakás épült az elmúlt évtizedben.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem