18 °C Budapest

Vigyázat! Bontásra ítélt ingatlanokat árulnak a neten

Pénzcentrum
2009. október 21. 14:02

A válság kirobbanása óta számos ingatlanbotrány látott napvilágot úgy hazánkban, mint nemzetközi szinten. Igazán kirívó esetekről számolhattunk már be a spanyol ingatlanpiacról, de a legutóbbi eset szinte mindegyiken túltesz. Különböző internetes portálokon a mai napig hirdetnek eladó lakásokat bontásra ítélt projektekben.

A hírek szerint a spanishpropertyworld.com és az esmoz.com oldalain még mindig megtalálhatóak a kínálatban a marabellai Banana Beach projekt eladó lakásai, holott az új polgármester több más beruházással együtt ennek a szabálytalanul felépített apartmanháznak a bontását is elrendelte.

Angeles Munoz, az új városvezető eltökélt célja az elmúlt időszak korrupciós összefonódásainak és azok melléktermékeinek a felszámolása. A korrupt dolgozók eltávolítása és felelősségre vonása után a szabálytalan, nem ritkán utólag kiadott építési engedélyekkel felépített ingatlanokat tüntetné el a város tengerpartjáról.

A helyi építési szabályzat előírásait felrúgva a tengerparttól alig 100 méterre épült Banana Beach projekt több hasonló beruházással együtt bontásra lett ítélve. A hirdetésekkel foglalkozó ügynökség nem kívánta kommentálni az esetet, semmilyen megkeresésre nem reagáltak.

A bontásra ítélt házakban jellemzően külföldiek vásároltak lakásokat, akik amellett, hogy tiltakoznak az eljárás ellen, semmilyen kártérítésre nem számíthatnak. A polgármester szerint a hatáskörükbe tartozó régióban összesen 18 ezer illegálisan, vagy korrupciós eszközökkel legálissá tett lakás épült az elmúlt évtizedben.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?