5 °C Budapest

Vigyázat! Bontásra ítélt ingatlanokat árulnak a neten

Pénzcentrum
2009. október 21. 14:02

A válság kirobbanása óta számos ingatlanbotrány látott napvilágot úgy hazánkban, mint nemzetközi szinten. Igazán kirívó esetekről számolhattunk már be a spanyol ingatlanpiacról, de a legutóbbi eset szinte mindegyiken túltesz. Különböző internetes portálokon a mai napig hirdetnek eladó lakásokat bontásra ítélt projektekben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hírek szerint a spanishpropertyworld.com és az esmoz.com oldalain még mindig megtalálhatóak a kínálatban a marabellai Banana Beach projekt eladó lakásai, holott az új polgármester több más beruházással együtt ennek a szabálytalanul felépített apartmanháznak a bontását is elrendelte.

Angeles Munoz, az új városvezető eltökélt célja az elmúlt időszak korrupciós összefonódásainak és azok melléktermékeinek a felszámolása. A korrupt dolgozók eltávolítása és felelősségre vonása után a szabálytalan, nem ritkán utólag kiadott építési engedélyekkel felépített ingatlanokat tüntetné el a város tengerpartjáról.

A helyi építési szabályzat előírásait felrúgva a tengerparttól alig 100 méterre épült Banana Beach projekt több hasonló beruházással együtt bontásra lett ítélve. A hirdetésekkel foglalkozó ügynökség nem kívánta kommentálni az esetet, semmilyen megkeresésre nem reagáltak.

A bontásra ítélt házakban jellemzően külföldiek vásároltak lakásokat, akik amellett, hogy tiltakoznak az eljárás ellen, semmilyen kártérítésre nem számíthatnak. A polgármester szerint a hatáskörükbe tartozó régióban összesen 18 ezer illegálisan, vagy korrupciós eszközökkel legálissá tett lakás épült az elmúlt évtizedben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 19. szerda
Sára, Márió
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?