19 °C Budapest
Kid affected by dyslexia doing homework, writing, reading notebook task using colorful overlay strip. Education, learning disability, reading difficulties concept.

Ezek a leggyakoribb hibák, melyeket elkövetsz nyelvtanulás közben: így évekkel is tovább tarthat

2024. február 23. 17:14

Egy Franciaországban élő amerikai nő, Soldana a TikTokon osztotta meg azokat a hibákat, amelyeket az emberek a leggyakrabban elkövetnek új nyelv tanulása során - írta meg a Daily Mail.

Az amerikai Soldana, aki jelenleg  Franciaországban él a nyelvtanulóknak szeretne segítséget nyújtani, így négy nagyon gyakori hibát mutat be TikTok csatornáján. A tartalomkészítő, akinek több mint 63 ezer követője van a platformon, azt állítja, hogy a két leggyakoribb hiba a kérdések hiánya és a hibázástól való félelem. 

Mint hangsúlyozza, nyelvtanulás során fontos kérdezni, és az ismeretlen szavakat nem anyanyelvi kifejezésekkel helyettesíteni. Második legnagyobb probléma, hogy sokan félnek megszólalni, mert rettegnek attól, hogy hibáznak. Szerinte viszont a hibák elengedhetetlen részei az új készségek elsajátításának és arra ösztönzi az embert, hogy próbáljon ki új szavakat.

@iamsoldana

♬ original sound - Soldana

A harmadik nagy hiba, ha valamit fejben szóról szóra lefordítunk és úgy mondjuk el. Soldana szerint fontos lenne megtanulni átdolgozni mondanivalót oly módon, hogy az adott nyelv szerkezetébe tökéletesen illeszkedjen. Utolsóként pedig azt emeli ki, hogy szerinte nem elegendő csupán egyetlen tanulási módszerre támaszkodni. Javasolja a teljes popkultúra bevonását tanulási folyamatba különböző médiák segítségével.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Így lehetsz sikeres nyelvtanuló

„Sokkal könnyebben, sikeresebben és gyorsabban elsajátíthatunk egy idegen nyelvet, ha figyelembe vesszük, hogy mi szimpatikus az agyunk számára. Alapvetően a cukrászathoz szoktam hasonlítani a nyelvtanulást, hiszen ott sem mindegy, hogy milyen összetevőket és milyen sorrendben keverünk össze annak érdekében, hogy a végén olyan eredményt kapjunk, amilyet szeretnénk. Ha csak egy egyszerű példát szeretnék kiemelni, akkor az az, hogy az agyunk számára nem szükséges mondjuk hússzor elismételni egy idegen szót, hanem elég csak háromszor, ám ezt nem mindegy, hogy milyen időzítéssel tesszük. Vagy mondjuk ha egy idegen szó mellé elismételjük a magyar jelentését is, sokkal nehezebben fogjuk rögzíteni azt az idegen szót, mintha csak azt ismételgetnénk - nyilatkozta lapunknak korábban Tóth Alexandra, az Alexa nyelviskola megálmodója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm