17 °C Budapest
Rear view of father who leads a little boy hand in hand to kindergarten. Father and son with backpack walking in schoolyard.

Nagyban matekoznak már a magyar családok: erre a kiadásra még ők sem számítottak ősszel

2023. augusztus 30. 14:33

Szeptember 1-jén, pénteken kezdődik a 2023/2024-es tanév, mely közel 2 millió iskoláskorú gyermeket és családjukat érinti Magyarországon. A legfrissebb adatok alapján Magyarország a középmezőnyben van a gyermekruhák és -cipők drágulásának tekintetében – Csehország és Észtország van ebben az élen –, a kormányzati étkezési, tankönyvi és egyéb támogatásoknak köszönhetően pedig az iskolakezdés pénzügyileg kevésbé megterhelő a szülők számára - írja elemzésében az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány. Érdekes infografikákon keresztül azt is megmutatják, mekkora inflációval kell szembenézniük a magyar családoknak az iskolakezdés tekintetében.

Mennyivel drágultak a tanszerek, a gyermekruhák és cipők, hogyan alakul az iskolai étkezés, illetve az iskolába járás ára? Milyen támogatásokban részesülnek az iskolakezdő családok idehaza? Az Oeconomus európai kitekintése arra is választ ad, hogy az öreg kontinens országai közül hol drágultak legnagyobb és legkisebb mértékben a tanévkezdéshez szükséges árucikkek.

Szeptember 1-jén, vagyis két napon belül elkezdődik a 2023/2024-es tanév, mely a családok többségét érinti Magyarországon. Nagy kérdés, mekkora inflációval kell szembenézniük a magyar családoknak az iskolakezdés tekintetében. Ezt mutatja be az alábbi infografika:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem