16 °C Budapest
Közel a határidő: sosem volt ilyen jó lehetősége az egyetemistáknak

Közel a határidő: sosem volt ilyen jó lehetősége az egyetemistáknak

2017. február 11. 12:04

Már csak néhány napja vna hátra a magyar egyetemistáknak, február 15-ig adhatják le hiteligénylési kérelmüket azok a hallgatók, aki már márciusban meg szeretnék kapni a diákhitelüket. 

Elindult a tavaszi szemeszterre vonatkozó Diákhitel igénylési időszak. Aki február 15-ig benyújtja hiteligénylési kérelmét a Diákhitel Központhoz, már március közepén a kért összeghez juthat. A felvehető hitelösszegek a Diákhitel1 esetében képzési formától függetlenül, havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forint (ez szemeszterenként egy összegben is kérhető), a kötött felhasználású Diákhitel2 felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege. A változó kamatozású Diákhitel1 változatlanul kedvező feltételekkel, 3,35 százalékos kamattal elérhető minden hallgató számára, az államilag kamattámogatott Diákhitel2 fix 2 százalékos kamattal az önköltséges képzésen tanulóknak nyújt segítséget képzési díjuk kiegyenlítésében.

Az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről célszerű elindítani, így az adatlap helyben, a felsőoktatási intézmény Tanulmányi Osztályán kinyomtatható és le is adható. A nyomtatvány kitöltésére a Diákhitel internetes hitelügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten és a fővárosi ügyfélszolgálatokon is lehetőség van.

Címlapkép: MTI / Marjai János

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07