20 °C Budapest
Szakképzés: emelkedhetnek az ösztöndíjak

Szakképzés: emelkedhetnek az ösztöndíjak

2015. március 4. 09:27

Nem pénzbeli támogatási formák, például üdülési csekk vagy Erzsébet-utalvány nyújtásának lehetőségét is meg kell vizsgálni a szakképzésben tanulóknál. Megemelnék a tanulói ösztöndíjakat, és a jelenlegi egy helyett két szakképesítés ingyenes megszerzését tennék lehetővé. A tervek szerint sajátos életpályamodellt hoznak létre a szakképzésben oktatóknak is - írja a Magyar Nemzet.

Kiterjesztenék a szakképzésben bevezetett ösztöndíj- és tanulói juttatási támogatásokat - derül ki a lap birtokába jutott dokumentumból. Az egyelőre még nem nyilvános tervben az áll: érdemes lenne az ösztöndíjak összegét megnövelni, jobban differenciálni, a támogatott hiányszakmák körét pedig kiterjeszteni az érettségi utáni szakképzésre is.

Meg kell vizsgálni egyéb, nem pénzbeli támogatási formák (Erzsébet-, üdülési utalvány) nyújtásának lehetőségét is - rögzíti az anyag, amely a tervek között említi a második szakképzés ingyenessé tételét is. Emellett a szakképzésben oktatók részére sajátos életpályamodell lépne életbe.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?