24 °C Budapest
Senior mature business woman holding paper bill using calculator, old lady managing account finance, calculating money budget tax, planning banking loan debt pension payment sit at home kitchen table.

Nyugdíj utalás 2024: korábban érkezhet a kifizetés a magyar időseknek, mutatjuk a rendkívüli dátumokat

2023. december 8. 09:10

A december havi nyugdíj már megérkezett a magyar időseknek, így idén több kifizetéssel már nem lehet számolni. Bár menetrendszerint korábban érkező nyugdíj nagy segítséget jelenthet év végén és karácsony előtt, annál nagyobb nehézség, hogy a januári nyugdíj viszont a megszokott rend szerint érkezik. Így a két utalás között 6 hét is eltelhet. Az Infostart összegyűjtötte a 2024-ben várható folyósítási dátumokat a korábbi évek tapasztalatai alapján: mutatjuk, mely hónapokban és napokban térhet el a folyósítás jövőre a megszokott rendtől.

2024-ben három alkalommal nem az adott hónap 12. napján érkezik majd a nyugdíj. A Magyar Közlönyben korábban megjelent kormányrendelet alapján a 2024-es évben a nyugdíjak 6 százalékos emelését tervezik a kormány inflációs előrejelzésének megfelelően, az eddig közöltekkel összhangban.

A nyugdíj főszabály szerint várhatóan az adott hónap 12. napjához legközelebb eső munkanapon kerül utalásra 2024-ben. Amennyiben 12-e hétvége, vagy munkaszüneti nap, ez változhat. Jövőre három hónapban érkezik majd korábban a nyugdíj azoknak, akik bankszámlára kérték az összeget, ezeket kiemeltük:

  • január 12. (péntek)
  • február 12. (hétfő) + 13. havi nyugdíj
  • március 12. (kedd)
  • április 12. (péntek)
  • május 10. (péntek)
  • június 12. (szerda)
  • július 12. (péntek)
  • augusztus 12. (hétfő)
  • szeptember 12. (csütörtök)
  • október 11. (péntek)
  • november 12. (kedd) (az esetleges novemberi nyugdíjkorrekcióval, januárig visszamenőleg)
  • december 3. (kedd)

Azok, aki postán kapják a nyugdíjat, jövőre is a Magyar Posta által kiadott kézbesítési naptárban megjelölt napon számíthatnak a nyugdíj érkezésére. A naptárakat novemberben küldte ki a posta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem