2019. július 20. szombat Illés

Újabb adócsökkentés jöhet Magyarországon


A jelenlegi gazdasági helyzet mellett lehetséges a személyi jövedelemadó további csökkentése, a fogyasztási hitelek helyett pedig a megtakarításokat kell elősegíteni - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

Az ÁSZ elnöke szerint az szja mellett mérsékelhető lenne a munkaerőpiaci járulék is 0,75-1 százalékkal, a betéti kamat utáni kamatadót pedig meg lehetne szüntetni Domokos szerint. Az elnök szerint

Nem normális, ha a megtakarításokat adóztatjuk, míg a magas kamatozású vagy kockázatú személyi hiteleket nem.

A 27 százalékos áfakulcs csökkentését viszont nem javasolja, mert az nem jelenne meg az árakban, a költségvetésből viszont hiányozni az összeg. Domokos szerint az áfa a legigazságosabb adónem, mivel az állampolgárok a fogyasztás arányában járulnak hozzá a közteherviseléshez.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS