2020. július 11. szombat Nóra, Lili

Pont kerülthetett a Vajna-örökség végére: egyvalaki kapott mindent

  • hvg.hu
  • 2019. október 10. csütörtök 18:24

Végrendelet hiányában Vajna Tímea 1/1 arányban örökölhette meg a hatalmas vagyont Andy Vajna halála után. Az eredeti végrendelet eltűnt, így Vajna Tímea 123 millió dollárt örökölhetett, amely nagyjából 37,3 milliárd forintnak felel meg - írja a hvg.hu.

Több hivatalos dokumentum is leadásra került a cégbíróságra az utóbbi időben, írja a lap, amely döntő lehetett abban, kié lesz néhai Andy Vajna vagyona. Azonban mivel eltűnt az eredeti végrendelet, így a hír szerint az örökös: Vajna Tímea.

A közjegyző az örökhagyó hagyatékát öröklés jogcímén, az (sic) törvényes öröklés rendje szerint teljes hatállyal átadja: 1/1-ed arányban Vajna Tímea az örökhagyó házastársa részére.

Ez az egyik legfontosabb mondat azokban a dokumentumokban, amelyeket az elmúlt időszakban adtak le a cégbíróságra, és amelyben a Vajna-hagyatékról van szó - írja a hvg.hu.

Friss! Megszólalt az ügyben Vajna Tímea: "A férjem végrendelete nem tűnt el, én is csak másolatot kaptam belőle. Itthon törvényes öröklés útján örököltem, de még egyáltalán nincs vége... nagyon bonyolult minden és hogy mi lesz, még én sem tudom... Nem kívánom senkinek amin az elmúlt hónapokban keresztülmentem és bárcsak soha nem történt volna meg...

A dokumentumokból kiderült a lap szerint, hogy bár Vajna 2018. március 7-én végrendeletet írt, annak eredeti példánya “nem volt fellelhető", a hagyatéki tárgyaláson eredeti példány nem került bemutatásra, a felek a hagyatéki tárgyaláson nem rekonstruálták a végrendeletet, ezért azt a közjegyző a hagyatéki eljárás során figyelembe venni nem tudta.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk