2019. július 20. szombat Illés

Nagy lépésre szánta el magát az OTP


Megvette Szlovénia negyedik legnagyobb bankját, az SKB Bankát az OTP - írja a Portfolio. Az OTP korábban nem volt jelen Szlovéniában.

Adásvételi szerződést írt alá az OTP a Societe Generale Csoport szlovén leánybankja, az SKB Banka 99,73%-os részesedésének, valamint egyéb leányvállalatainak megvásárlásáról. Az SKB Banka mérlegfőösszege alapján közel 9%-os piaci részesedésével Szlovénia 4. legnagyobb bankja. Univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív. A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzésének függvényében - közölte az OTP.

Drága a folyószámlád? Találj olcsóbbat a Pénzcentrum kalkulátorában!

Már egy ideje tudni lehetett, hogy Szlovéniában terjeszkedne az OTP, ahol egyelőre nincs jelen. A hírek főként arról szóltak, hogy a harmadik legnagyobb szlovén bankra, az Abankára tett ajánlatot az OTP, de az SKB felvásárlása is felmerült. Ez a bank azokhoz a pénzintézetekhez hasonlóan, amelyeket az OTP az elmúlt hónapokban vásárolt meg, szintén a Societe Generale tulajdonában van.

A magyar bank az egyik legaktívabb pénzintézet az európai akvizíciós piacon, a 2008-as válságot követően 2014-ben indult az újabb akvizíciós körút, azóta nem csak azokban az országokban vett bankot az OTP, ahol már jelen van, de új országokban is megjelent. Az elmúlt néhány akvizícióban a francia Societe Generale banktól vett meg pénzintézeteket, a francia bank ugyanis sorra vonul ki a régióból, ezeket az operációkat rendre az OTP "vette át".

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS