2020. augusztus 5. szerda Krisztina

Leállás a magyar banknál: többezer ügyfél nem fér hozzá a számlájához


Részben megbénult az MKB netbanki szolgáltatása, nem tudnak belépni azok az ügyfelek, akik rendelkeznek netbanki mobilalkalmazással. Utánajártunk, mit tehet, aki nem tudja megvárni, amíg helyreállítják a rendszert.

Az MKB átalakította a netbanki szolgáltatásának bejelentkezési és aláírási folyamatát, ami május 26-án lépett életbe, az átállás viszont nem lett zökkenőmentes. A problémát csak azok érzékelik, akik rendelkeznek mobilos netbanki alkalmazással, ők nem tudnak bejelentkezni a rendszerbe, mert nekik a megerősítő kód az applikáción keresztül érkezik, nem pedig sms-ben.

Az alkalmazásba viszont nem lehet belépni, a túlterhelés miatt kommunikációs hiba csúszott a rendszerbe.

A hibát telefonos érdeklődésünkre megerősítette a bank ügyfélszolgálati munkatársa. Értesülésünk szerint a rendszer kommunikációs problémáját a mai nap folyamán kijavítják. Akik nem rendelkeznek mobilos NetBANKár alkalmazással, azok továbbra is zökkenőmentesen működik a netbanki rendszer.

Ha sürgős...

Ha valakinek azonnal be kell lépnie a netbanka, meg tudja kerülni az átmenetileg fenálló technikai problémát. Ehhez törölni kell a mobilos alkalmazást, így sms-ben érkezik majd a továbbiakban a megerősítő kód. Az applikáció törlése viszont nem egyszerűen annyit jelent, hogy a telefonról le kell törölni az appot, hanem a regisztrációt is töröltetni kell, ami telefonos ügyfélszolgálaton kereszütl lehetséges. Érdemes viszont mérlegelni, mert aki törli az alkalmazást, de később ismét szerené majd használni, annak újra végig kell majd járnia az applikáció regisztrációjával kapcsolatos procedúrát: jelszó-igénylés, beállítások, stb.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS