17 °C Budapest

Kígyózó sorok a reptéren: az új ellenőrzés miatt szívnak az utasok

2017. június 26. 13:16

Több amerikai repülőtéren is új biztonsági ellenőrzést vezettek be: alaposan átnézik a könyveket, folyóiratokat, magazinokat, amiket az utasok magukkal vinnének a fedélzetre. E mellett szemügyre veszik az élelmiszereket is, vagyis ha valaki az otthon készített szendviccsel akarná átvészelni az utat, jobb, ha felkészül: tovább fog tartani a beszállás előtti biztonsági ellenőrzés.


Könyvek, újságok, némi rágcsálni való - sokak számára mindez elengedhetetlen, ha hosszú út elé néznek. Csakhogy több amerikai repülőtéren az utóbbi időben kiemelten ellenőrzik azokaz az utasokat, akiknek efféle holmit rejt a kézipoggyászuk. Sőt, nem sajnálják az időt arra sem, hogy egyesével átlapozzák a könyveket és jó alaposan megvizsgálják, milyen elemózsiát pakoltak az utasok az útra.

A jó hír, hogy az új ellenőrzési rendszert egyelőre csak az Egyesült Államokban vezették be. Missouri, Los Angeles, Detroit - csak néhány példa arra, hogy hol érdemes jóval az indulás előtt kiérni a reptérre, ha esetleg könyvet pakoltunk a kézipoggyászunkba - írja a brit Telegraph.

Miközben az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal azt állítja, az ellenőrzés során nem foglalkoznak az adott könyv témájával, sokan aggódnak amiatt, nem-e részesülnek majd kiemelt figyelemben, ha valamilyen vallási vagy politikai tartalmú olvasnivalót visznek magukkal.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm