2018. március 19. hétfő József, Bánk

Már mosásra sincs pénz? Gondban vannak a tűzoltók

Nincs könnyű dolga a budapesti tűzoltóknak. A laktanyában ugyanis nem működik a mosógép, így sokan közösségi mosodákba hordják a munkaruhájukat. Vegytisztítás vagy fertőtlenítés végképp nem jöhet szóba.

Problémát jelent a minednnapok során a tűzoltók ruháinak tisztítása - írja a 24.hu. A laktanyában lévő mosógép ugyanis sokszor nem működik, vagyis a tűzoltók választhatnak: hazaviszik-e a koszos ruhát vagy közösségi mosodákban mossák ki azt.

Tudja, mi minden van a ruhánkon? A szennyeződéseknek csak egy része a korom és kosz. Nem egyszer vér, testnedvek, bélsár, fertőző beteg váladéka kerül rá, vagy veszélyes anyagok, üzemanyag. Minden, amibe a káresetnél belefekszünk, beletérdelünk

 - mondta a portálnak az egyik a fvárosban dolgozó tűzoltó. Ráadásul sokuknak tartalékruhája sincs, vagyis egy-egy bevetés után a következő esethez a koszos ruhában kell kivonulniuk.

Az egyik megszólaló ugyanakkor arról számolt be, hogy az utóbbi időben történtek változások: azoknak, akik új védőruhát kaptak, nem kellett leadni a régit, így ők tudnak cserélni. Vannak azonban olyan tűzoltóságok, ahol bevonták a régi öltözetet, hogy raktározzák vagy önkéntes tűzoltóknak adják tovább. Ugyanakkor érdekes módon az ellenőrzéseknél megnézik a ruha állapotát, és ha nincs rendben, akkor a tűzoltók fegyelmit kaphatnak.

A nyilatkozó tűzoltók szerint gondot jelent az is, hogy a felszerelés silány minőségű. Volt, aki inkább saját pénzen vett például jó minőségű kesztyűt, viszont nem viselhetik, mivel nem egységes és nincs rendszeresítve.

Tehát vagy a silányt hordjuk és kockáztatjuk, hogy megsérülünk, vagy a sajátot, de akkor meg kirúghatnak

 - mondta.

Cikkünk megjelenése után az alábbi közleményt kaptuk a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjétől. Az állásfoglalást változtatás nélkül közöljük:

Minden alapot nélkülöz az a mai napon napvilágot látott állítás, amely szerint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság nem rendelkezik a tűzoltók védőeszközeinek tisztításához, vagy azok pótlásához szükséges forrással, ilyen módon az sem igaz, hogy a védőruhák mosása bármelyik budapesti tűzoltólaktanyában gondot okozna. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiegyensúlyozott gazdálkodást folytat, a 2017-es évet tartozásmentesen zárta. Az igazgatóság minden olyan esetben azonnal intézkedik, amikor technikai eszközt vagy védőruhát javítani, vagy pótolni kell.

JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cetelem (THM 12,94%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az ERSTE Bank, a Cofidis, továbbá a Budapest Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

03.22-03.31
Országos

Spar

03.22-03.31
Országos

Lidl

03.22-03.28
Országos

Aldi

03.16-03.21
Országos

Lidl

03.14-03.21
Országos

Tesco

03.14-03.21
Országos

Auchan

03.14-03.21
Országos

Auchan

Kertkatalógus
03.08-03.21
Országos

  Ajánlatunk