2018. január 16. kedd Gusztáv

Már mosásra sincs pénz? Gondban vannak a tűzoltók

Nincs könnyű dolga a budapesti tűzoltóknak. A laktanyában ugyanis nem működik a mosógép, így sokan közösségi mosodákba hordják a munkaruhájukat. Vegytisztítás vagy fertőtlenítés végképp nem jöhet szóba.

Problémát jelent a minednnapok során a tűzoltók ruháinak tisztítása - írja a 24.hu. A laktanyában lévő mosógép ugyanis sokszor nem működik, vagyis a tűzoltók választhatnak: hazaviszik-e a koszos ruhát vagy közösségi mosodákban mossák ki azt.

Tudja, mi minden van a ruhánkon? A szennyeződéseknek csak egy része a korom és kosz. Nem egyszer vér, testnedvek, bélsár, fertőző beteg váladéka kerül rá, vagy veszélyes anyagok, üzemanyag. Minden, amibe a káresetnél belefekszünk, beletérdelünk

 - mondta a portálnak az egyik a fvárosban dolgozó tűzoltó. Ráadásul sokuknak tartalékruhája sincs, vagyis egy-egy bevetés után a következő esethez a koszos ruhában kell kivonulniuk.

Az egyik megszólaló ugyanakkor arról számolt be, hogy az utóbbi időben történtek változások: azoknak, akik új védőruhát kaptak, nem kellett leadni a régit, így ők tudnak cserélni. Vannak azonban olyan tűzoltóságok, ahol bevonták a régi öltözetet, hogy raktározzák vagy önkéntes tűzoltóknak adják tovább. Ugyanakkor érdekes módon az ellenőrzéseknél megnézik a ruha állapotát, és ha nincs rendben, akkor a tűzoltók fegyelmit kaphatnak.

A nyilatkozó tűzoltók szerint gondot jelent az is, hogy a felszerelés silány minőségű. Volt, aki inkább saját pénzen vett például jó minőségű kesztyűt, viszont nem viselhetik, mivel nem egységes és nincs rendszeresítve.

Tehát vagy a silányt hordjuk és kockáztatjuk, hogy megsérülünk, vagy a sajátot, de akkor meg kirúghatnak

 - mondta.

Cikkünk megjelenése után az alábbi közleményt kaptuk a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjétől. Az állásfoglalást változtatás nélkül közöljük:

Minden alapot nélkülöz az a mai napon napvilágot látott állítás, amely szerint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság nem rendelkezik a tűzoltók védőeszközeinek tisztításához, vagy azok pótlásához szükséges forrással, ilyen módon az sem igaz, hogy a védőruhák mosása bármelyik budapesti tűzoltólaktanyában gondot okozna. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiegyensúlyozott gazdálkodást folytat, a 2017-es évet tartozásmentesen zárta. Az igazgatóság minden olyan esetben azonnal intézkedik, amikor technikai eszközt vagy védőruhát javítani, vagy pótolni kell.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1 milliós hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 10,97%), de nem sokkal marad el ettől az K&H Bank (THM 11,50%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Cetelem, az ERSTE Bank, illetve a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ezek az országok a világ legnagyobb sörfogyasztói

Ha sörivásról van szó, akkor a csehek verhetetlenek. Egy új tanulmány azt vizsgálta, hogy az egyes országokban mennyi sört fogyasztottak az emberek fejenként 2017 folyamán. Tavaly egy átlagos cseh 137,38...
 

Hörcsögöt tartasz? Ne költs játékokra, készítsd el te magad!

Hörcsögötök vagy egeretek van? Akinek volt már valaha cuki rágcsálója, az tudja, hogy korántsem csak az élelemről kell gondoskodnia egy gazdinak, de a szórakoztató kellékekről is. Mindezt megvásárolni...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

01.18-01.24
Országos

Spar

01.18-01.24
Országos

Interspar

01.11-01.17
Budapest

Spar

01.11-01.17
Országos

Aldi

01.11-01.17
Országos

Auchan

01.11-01.17
Országos

Tesco

01.11-01.17
Országos

Praktiker

01.11-01.24
Országos

  Ajánlatunk