2019. július 20. szombat Illés
HR Centrum

Legendás kedvezménytől esnek el a telekomosok: mi lesz helyette?


Sorra értékesíti vállalati nyaralóit itthon a Telekom. A régen annyira népszerű üdülési forma úgy tűnik, ma már egyáltalán nem vonzó a fiatalabb generáció számára. De mi lesz azokkal a dolgozóikkal, akik szívesen töltenék szabadságukat a 4 csillagos Balaton-parti hotelben, vagy a mátrai apartmanban rendkívül kedvező áron.

Eladja országszerte az összes nyaralóját, szálláshelyét a Magyar Telekom. A teljes kínálat már ki is került a vállalat ingatlanportáljára - számolt be tegnap a Portfolio. A kisebb házaktól kezdve egészen a több száz férőhelyes balatoni szállodáig terjedően váltak eladóvá a nyaralók. Pécstől, Vonyarcvashegyen át egésze Mátraházáig vannak ingatlanjai a cégnek, melyeket most áruba bocsájtanak, köztük a közvetlen vízparti 3 hektáros parkban elhelyezkedő balatonkenesei négy csillagos Telekom Hotelt is, melyben 91 légkondicionált, extrákkal felszerelt szoba található.

Mi lesz velünk?

Sokak számára talán meglepő okok miatt döntöttek az értétékesítések mellett:

Szeretnénk energiáinkat a fő üzleti tevékenységünkre összpontosítani, ezért is válunk meg több, saját tulajdonú ingatlanunktól. Az üdülők terén azt tapasztaltuk, hogy a munkavállalóink komoly hányada számára ez ma már nem volt vonzó juttatás. Bár a vállalati üdülőkben jelképes hozzájárulásért pihenhettek, a fiatalabb kollégák nem nagyon éltek ezzel a lehetőséggel. Az üdülők helyett más, mindenki számára elérhető és vonzó juttatásokban részesülnek a jövőben a Telekom dolgozói, például SZÉP-kártyára kaphatnak jelentősebb összeget.

 - mondta el a Pénzcentrumnak Kutas István, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója. Tehát a fiatalok, akik számára kinyílt a világ, és kedvező áron vásárolhatnak maguknak repülőjegyet a világ bármely pontjára, nekik ma már nem vonzó a két hét parton fekvés és a lángosszag.

A vállalati üdülők aranykora még az 1950-es években kezdődött és egészen a rendszerváltásig, sőt, még utána hosszú évekig virágoztak. Tehát a ma 40-50 éves dolgozók láttak még ilyet. 

Ez a Telekom 2014-es korfája szerint több mint 4500 főt jelent: ők talán még szívesen vették volna igénybe ezt a szolgáltatást. Ahogy látszik is, akkoriban 237 fő 56 évesnél idősebb alkalmazottja volt a cégnek, 892 fő 51 és 55 év közötti, 1512 fő 46 és 50 közötti, valamint összesen 2011 fő 41 és 45 év közötti. Ők nagy eséllyel még töltöttek el időt a rendszerváltás előtt, vagy közvetlenül utána vállalati üdülőkben, számukra nem idegen ez a forma, családjukkal könnyen és pláne olcsón tudtak eddig nyaralni amegszokott környezetben. Mostantól azonban SZÉP-kártyán kapják meg az erre szánt összeget.

 

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
laskainelli
2019. 07. 19. 22:04
7 gyakorlat, ami erősíti a párkapcsolatot

A párkapcsolatokban vannak közeledési és távolodási szakaszok. A távolodási szakaszban az egyének...

legacykft
2019. 07. 19. 09:00
Játszmatársam mondd, akarsz-e lenni?

Hogy mi a játszma? Kommunikációs aknamező, ahol – ha nem vagy elég éber – könnyen ráléphetsz...

vezetoi-coaching
2019. 07. 17. 23:36
Ja... megvan...

8 év kellett hozzá, pedig az eleje óta mondták a kurzusokon/tréningeken, írják a fejlesztőket...

hrdoktor
2019. 07. 17. 09:43
Ebéd a monitor előtt? Inkább ne!

Nagyon sokan rendszeresen feláldozzák az ebédidejüket is akár egy-egy sürgős munka kedvéért...

perfekt
2019. 07. 17. 09:03
Járulékos kérdések

2019. május 30-ától elérhető a Kormány által elfogadott Gazdaságvédelmi Akcióterv, amely 13+1...

y2ycoaching
2019. 07. 16. 22:34
A sarkkörön túl - a Lofoten-szigetek

Norvégiát kevesen pipálják ki a bakancslistájukon, pedig annál többeknek van rajta. Mert nagyon...

jobangel
2019. 07. 16. 13:00
Nem fogadtam el az állásajánlatot, mert…

Sok ilyen témájú gyűjtemény kereng manapság a közösségi tereken, és mivel tanulságos lehet...

NÉPSZERŰ
FRISS