2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta
HR Centrum

Legendás kedvezménytől esnek el a telekomosok: mi lesz helyette?


Sorra értékesíti vállalati nyaralóit itthon a Telekom. A régen annyira népszerű üdülési forma úgy tűnik, ma már egyáltalán nem vonzó a fiatalabb generáció számára. De mi lesz azokkal a dolgozóikkal, akik szívesen töltenék szabadságukat a 4 csillagos Balaton-parti hotelben, vagy a mátrai apartmanban rendkívül kedvező áron.

Eladja országszerte az összes nyaralóját, szálláshelyét a Magyar Telekom. A teljes kínálat már ki is került a vállalat ingatlanportáljára - számolt be tegnap a Portfolio. A kisebb házaktól kezdve egészen a több száz férőhelyes balatoni szállodáig terjedően váltak eladóvá a nyaralók. Pécstől, Vonyarcvashegyen át egésze Mátraházáig vannak ingatlanjai a cégnek, melyeket most áruba bocsájtanak, köztük a közvetlen vízparti 3 hektáros parkban elhelyezkedő balatonkenesei négy csillagos Telekom Hotelt is, melyben 91 légkondicionált, extrákkal felszerelt szoba található.

Mi lesz velünk?

Sokak számára talán meglepő okok miatt döntöttek az értétékesítések mellett:

Szeretnénk energiáinkat a fő üzleti tevékenységünkre összpontosítani, ezért is válunk meg több, saját tulajdonú ingatlanunktól. Az üdülők terén azt tapasztaltuk, hogy a munkavállalóink komoly hányada számára ez ma már nem volt vonzó juttatás. Bár a vállalati üdülőkben jelképes hozzájárulásért pihenhettek, a fiatalabb kollégák nem nagyon éltek ezzel a lehetőséggel. Az üdülők helyett más, mindenki számára elérhető és vonzó juttatásokban részesülnek a jövőben a Telekom dolgozói, például SZÉP-kártyára kaphatnak jelentősebb összeget.

 - mondta el a Pénzcentrumnak Kutas István, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója. Tehát a fiatalok, akik számára kinyílt a világ, és kedvező áron vásárolhatnak maguknak repülőjegyet a világ bármely pontjára, nekik ma már nem vonzó a két hét parton fekvés és a lángosszag.

A vállalati üdülők aranykora még az 1950-es években kezdődött és egészen a rendszerváltásig, sőt, még utána hosszú évekig virágoztak. Tehát a ma 40-50 éves dolgozók láttak még ilyet. 

Ez a Telekom 2014-es korfája szerint több mint 4500 főt jelent: ők talán még szívesen vették volna igénybe ezt a szolgáltatást. Ahogy látszik is, akkoriban 237 fő 56 évesnél idősebb alkalmazottja volt a cégnek, 892 fő 51 és 55 év közötti, 1512 fő 46 és 50 közötti, valamint összesen 2011 fő 41 és 45 év közötti. Ők nagy eséllyel még töltöttek el időt a rendszerváltás előtt, vagy közvetlenül utána vállalati üdülőkben, számukra nem idegen ez a forma, családjukkal könnyen és pláne olcsón tudtak eddig nyaralni amegszokott környezetben. Mostantól azonban SZÉP-kártyán kapják meg az erre szánt összeget.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
vezetoi-coaching
2020. 07. 03. 16:36
A kritikai gondolkodásról...

A kritikai gondolkodás, ha nincs is kiveszőben, ritka... az nem kritikai gondolkodás, ha senkinek...

legacykft
2020. 07. 03. 09:00
A mondat, ami mindenféle szerepedben gátol

Van egy mondat, amit ha eleget mondogatsz magadnak, meggátolhat abban, hogy sikeresen töltsd be a számodra...

perfekt
2020. 07. 01. 08:43
Az új társadalombiztosítási járulék

Annak ellenére, hogy a magánszemélytől levonandó egyéni járulékok mértékében nem történik...

jobangel
2020. 06. 30. 15:30
A fizetési igényről másképp: tárgyalj róla!

Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben...

ajovomunkahelye
2020. 06. 29. 14:44
Új feladatok és nehézségek várnak a vezetőkre

A koronavírus-járvány az FMCG (Fast-Moving Consumer Goods), vagyis a gyorsan forgó fogyasztási cikkek...

hrdoktor
2020. 06. 29. 04:59
Üss vagy fuss – avagy miképp lehet segítségünkre vagy éppen terhünkre a stresszreakció?

A stressz szóról legtöbbünknek egy negatív fogalom jut eszébe: ez valami káros; valami, amit szeretnénk...

tippekafejvadasztol
2020. 06. 19. 11:23
Álláskeresés karantén után

Nem kérdés, hogy jelen helyzetben azok is állást kereshetnek, akik eddig teljesen biztosnak hitték...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk