2019. május 20. hétfő Bernát, Felícia
HR Centrum

Legendás kedvezménytől esnek el a telekomosok: mi lesz helyette?


Sorra értékesíti vállalati nyaralóit itthon a Telekom. A régen annyira népszerű üdülési forma úgy tűnik, ma már egyáltalán nem vonzó a fiatalabb generáció számára. De mi lesz azokkal a dolgozóikkal, akik szívesen töltenék szabadságukat a 4 csillagos Balaton-parti hotelben, vagy a mátrai apartmanban rendkívül kedvező áron.

Eladja országszerte az összes nyaralóját, szálláshelyét a Magyar Telekom. A teljes kínálat már ki is került a vállalat ingatlanportáljára - számolt be tegnap a Portfolio. A kisebb házaktól kezdve egészen a több száz férőhelyes balatoni szállodáig terjedően váltak eladóvá a nyaralók. Pécstől, Vonyarcvashegyen át egésze Mátraházáig vannak ingatlanjai a cégnek, melyeket most áruba bocsájtanak, köztük a közvetlen vízparti 3 hektáros parkban elhelyezkedő balatonkenesei négy csillagos Telekom Hotelt is, melyben 91 légkondicionált, extrákkal felszerelt szoba található.

Mi lesz velünk?

Sokak számára talán meglepő okok miatt döntöttek az értétékesítések mellett:

Szeretnénk energiáinkat a fő üzleti tevékenységünkre összpontosítani, ezért is válunk meg több, saját tulajdonú ingatlanunktól. Az üdülők terén azt tapasztaltuk, hogy a munkavállalóink komoly hányada számára ez ma már nem volt vonzó juttatás. Bár a vállalati üdülőkben jelképes hozzájárulásért pihenhettek, a fiatalabb kollégák nem nagyon éltek ezzel a lehetőséggel. Az üdülők helyett más, mindenki számára elérhető és vonzó juttatásokban részesülnek a jövőben a Telekom dolgozói, például SZÉP-kártyára kaphatnak jelentősebb összeget.

 - mondta el a Pénzcentrumnak Kutas István, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója. Tehát a fiatalok, akik számára kinyílt a világ, és kedvező áron vásárolhatnak maguknak repülőjegyet a világ bármely pontjára, nekik ma már nem vonzó a két hét parton fekvés és a lángosszag.

A vállalati üdülők aranykora még az 1950-es években kezdődött és egészen a rendszerváltásig, sőt, még utána hosszú évekig virágoztak. Tehát a ma 40-50 éves dolgozók láttak még ilyet. 

Ez a Telekom 2014-es korfája szerint több mint 4500 főt jelent: ők talán még szívesen vették volna igénybe ezt a szolgáltatást. Ahogy látszik is, akkoriban 237 fő 56 évesnél idősebb alkalmazottja volt a cégnek, 892 fő 51 és 55 év közötti, 1512 fő 46 és 50 közötti, valamint összesen 2011 fő 41 és 45 év közötti. Ők nagy eséllyel még töltöttek el időt a rendszerváltás előtt, vagy közvetlenül utána vállalati üdülőkben, számukra nem idegen ez a forma, családjukkal könnyen és pláne olcsón tudtak eddig nyaralni amegszokott környezetben. Mostantól azonban SZÉP-kártyán kapják meg az erre szánt összeget.

 

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,75 százalékos THM-el, és havi 85 891 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 80 439 forintos törlesztőt ígér a 2,66 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,70 százalékos THM is alacsony, 80 631 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a OTP Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Meg fogsz lepődni, meddig nőhetnek még itthon a fizetések
Erdelics Tímea, a LogMeIn új HR igazgatója.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2019. 05. 20. 09:02
Hogy fizették a vámot régen, avagy mióta vitatkozunk a vámértékről I./2.

Bibliai idők és vámosok Izráelben a királyság korában nincs egységes vámrendszer, de azt tudjuk...

happyhunter
2019. 05. 19. 16:56
TOP 10 munka a múltból, amit nem hiszel el

Egyre többet cikk, előrejelzés, elemzés készül arról, hogy a mesterséges intelligencia, az automatizáció...

legacykft
2019. 05. 17. 11:03
A jövőbiztos vezető

Egy-egy vezetőfejlesztő program során időnként megkérdezik tőlem, mi az az egy dolog, ami elengedhetetlen...

y2ycoaching
2019. 05. 16. 08:38
Párhuzamos dimenziók

Ha egyidős vagy velünk, és a harmincas éveid közepét taposod (márpedig a google analytics szerint...

coachco
2019. 05. 14. 20:47
Milyen is a természetünk?

  Ki mire gondol, ha hallja a fenti kérdést: milyen a természetünk? Magunkra is gondolhatunk...

kovacstunde
2019. 05. 14. 18:39
Miért nem tudnak jegyzetelni az egyetemisták, és ennek milyen járulékos hatása van a memóriára, valamint a koncentrációra, és lényeglátásra?

  Az informatikai forradalom lehetővé tette, hogy az egyetemi oktatás során az előadók elektronikus...

jobangel
2019. 05. 14. 06:00
Szabadúszó leszek!

Elegem van a munkahelyekből, főnökökből, álláskeresésekből, freelancer leszek. Jól hangzik?...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk