2019. május 23. csütörtök Dezső
HR Centrum

Legendás kedvezménytől esnek el a telekomosok: mi lesz helyette?


Sorra értékesíti vállalati nyaralóit itthon a Telekom. A régen annyira népszerű üdülési forma úgy tűnik, ma már egyáltalán nem vonzó a fiatalabb generáció számára. De mi lesz azokkal a dolgozóikkal, akik szívesen töltenék szabadságukat a 4 csillagos Balaton-parti hotelben, vagy a mátrai apartmanban rendkívül kedvező áron.

Eladja országszerte az összes nyaralóját, szálláshelyét a Magyar Telekom. A teljes kínálat már ki is került a vállalat ingatlanportáljára - számolt be tegnap a Portfolio. A kisebb házaktól kezdve egészen a több száz férőhelyes balatoni szállodáig terjedően váltak eladóvá a nyaralók. Pécstől, Vonyarcvashegyen át egésze Mátraházáig vannak ingatlanjai a cégnek, melyeket most áruba bocsájtanak, köztük a közvetlen vízparti 3 hektáros parkban elhelyezkedő balatonkenesei négy csillagos Telekom Hotelt is, melyben 91 légkondicionált, extrákkal felszerelt szoba található.

Mi lesz velünk?

Sokak számára talán meglepő okok miatt döntöttek az értétékesítések mellett:

Szeretnénk energiáinkat a fő üzleti tevékenységünkre összpontosítani, ezért is válunk meg több, saját tulajdonú ingatlanunktól. Az üdülők terén azt tapasztaltuk, hogy a munkavállalóink komoly hányada számára ez ma már nem volt vonzó juttatás. Bár a vállalati üdülőkben jelképes hozzájárulásért pihenhettek, a fiatalabb kollégák nem nagyon éltek ezzel a lehetőséggel. Az üdülők helyett más, mindenki számára elérhető és vonzó juttatásokban részesülnek a jövőben a Telekom dolgozói, például SZÉP-kártyára kaphatnak jelentősebb összeget.

 - mondta el a Pénzcentrumnak Kutas István, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója. Tehát a fiatalok, akik számára kinyílt a világ, és kedvező áron vásárolhatnak maguknak repülőjegyet a világ bármely pontjára, nekik ma már nem vonzó a két hét parton fekvés és a lángosszag.

A vállalati üdülők aranykora még az 1950-es években kezdődött és egészen a rendszerváltásig, sőt, még utána hosszú évekig virágoztak. Tehát a ma 40-50 éves dolgozók láttak még ilyet. 

Ez a Telekom 2014-es korfája szerint több mint 4500 főt jelent: ők talán még szívesen vették volna igénybe ezt a szolgáltatást. Ahogy látszik is, akkoriban 237 fő 56 évesnél idősebb alkalmazottja volt a cégnek, 892 fő 51 és 55 év közötti, 1512 fő 46 és 50 közötti, valamint összesen 2011 fő 41 és 45 év közötti. Ők nagy eséllyel még töltöttek el időt a rendszerváltás előtt, vagy közvetlenül utána vállalati üdülőkben, számukra nem idegen ez a forma, családjukkal könnyen és pláne olcsón tudtak eddig nyaralni amegszokott környezetben. Mostantól azonban SZÉP-kártyán kapják meg az erre szánt összeget.

 

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
hrbonbon
2019. 05. 22. 15:22
Mit üzenhetnek a szervezetek hálózatai? - Elemzés egy közös kávézás mellett

    Az utóbbi időszakban szervezetfejlesztési üzletágunk egyik legkedveltebb szervezetdiagnosztikai...

jobangel
2019. 05. 22. 11:20
Csalódott álláskeresők: miért nem engem vettek fel?

Ha jön az elutasító válasz az álláshirdetésünkre, mindenféle indok nélkül, ez a kérdés biztos...

perfekt
2019. 05. 22. 09:17
Iparűzési adó bevallása

Az iparűzési adó alanyainak fontos határidő közeleg, hiszen 2019. május 31-ig kell bevallani...

ajovomunkahelye
2019. 05. 22. 07:21
Egy szervezet, ahol a párbeszédnek helye van

Digitális elkötelezettség mérés, átfogó cselekvési terv. Egy cég, ahol csak a felmérést közel...

laskainelli
2019. 05. 20. 20:50
5 szokás, ami gyorsan aláássa a párkapcsolatot

A tartós kapcsolatban élő ügyfeleim, Panna és Gábor arról számoltak be, hogy 16 év után teljesen...

prevencioscoaching
2019. 05. 20. 15:40
Beszámoló az Ön-Coach Képző Alapozó létrejöttének folyamatáról

  2019. május 4-5-én elstartolt az első Ön-Coach Képző - alapozója, ami reményeim szerint...

hrdoktor
2019. 05. 20. 10:42
Monitor előtt dolgozik? Óvja szemét!

Az irodai munka során számos ember érez a szemében különböző mértékű szem-irritációt, szemszárazságot...

NÉPSZERŰ
FRISS