2020. július 4. szombat Ulrik
HR Centrum

Kiderült: ennyit lehet keresni autómosóként Budapesten


Országszerte keresnek embereket autómosó munkakörbe. Kíváncsiak voltunk, mégis milyen követelményeknek kell megfelelniük a jelentkezőknek és mennyi fizetést remélhet az, aki esetleg munkát vállalna valamelyik autómosóban.

Nincs szükség szakmai tapasztalatra, de az igényes és pontos munkavégzés elengedhetetlen feltétel. A legtöbb autómosó szalon legalábbis ezt hangsúlyozza az álláshirdetésben. Nagyon sok helyre keresnek embert, és óriási különbségek vannak a fizetések között.

A Szárnyas Fejvadász állásközvetítéssel foglalkozó Facebook-oldalon találtuk a fenti hirdetést, amely szerint nettó 210 ezer forintot fizetnek a leendő kollégának, akinek hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 5-óráig kell dolgoznia az Alkotás Point Irodaház Mélygarázásban működő autómosó szalonban.

A 13. kerületben, a Röppentyű utca 58. szám alatt működő autómosóban is szükség lenne új dolgozóra, ott a fentinél kicsivel több pénzt fizetnek: a havi nettó fizetési keret 230 ezer forint, viszont az a hirdetésből nem derül ki, hetente hány napot és milyen munkarendben kell dolgozni.

A Jófogás apróhirdetési portálon is több autómosó állást találtunk. A 16. kerületben működő Csumi Autómosó Kft. bruttó 380 ezer forintért keres embert, a hrdetés szövegében azt írják, a bérezés napi 13 000 -15 000 között mozog munkatapasztalattól függően és ehhez jön még hozzá a teljesítménybér és a borravaló.

A Westendben, az Árkádban és a Mammut bevásárló központban működő Naturwash kézi autómosó mind a három plázába keres dolgozót azonnali kezdéssel. tapasztalat sem szükséges, a bruttó bért 300 ezer forintban határozták meg. Azt írják, ez tulajdonképpen az alapbérből (ami a munkanapok számától függ), a magas jutalékból és az átlagosan magas borravalóból tevődik össze.

13 százalékkal nőtt a fizikai munkások bére

Idén a második negyedévben 13 százalékkal magasabb, 1000 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére, mint az előző év azonos időszakában, 2016. második negyedévéhez viszonyítva pedig mindez átlagosan 32 százalékos növekedés - derül ki a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. közel 7 ezer dolgozó béradatai alapján készített, legutóbbi elemzéséből.

A cég és a BDO Magyarország tanácsadó vállalat közös közleménye szerint a fizikai dolgozók körében a szakmunkások 1041 forintos, míg a betanított munkások 967 forintos átlagos órabérre számíthattak. Megjegyezték, hogy régiónként jelentősen eltérhetnek a számok, mert például a Dél- Dunántúlon, illetve Észak-Magyarországon továbbra is ezer forint alatt marad egy szakmunkás átlagos órabére, Közép-Magyarországon ez az érték már elérte az 1220 forintos szintet.

Nem minden a pénz

Hónapról hónapra jelennek meg cikkek a sajtóban azzal kapcsolatban, mennyire nehéz helyzetben vannak a cégek, mert nem találnak alkalmazottat. Csikós-Nagy Katalin , a HR-Evolution ügyvezetője a HR Fórum 2018 eseményen tartott előadásában, májusban arról beszélt, hogy pusztán a fizetés nem elég, sok esetben a felmondás oka ugyanis az embertelen bánásmód és a nem megfelelő körülmények. Ugyancsak nagyon fontos a jó munkahelyi légkör.

Úgy tűnik, erre már sok cég is rájött, hiszen a legtöbb általunk talált autómosó-hirdetésben is kiemelték a jó hangulatot, jó csapatot, hogy ezzel is felkeltsék az érdeklődést a munka iránt.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Felmondási hullám a magyar munkahelyeken: ez már a poszt-covid szindróma?
Sokan, az eddig elégedettnek, stabilnak hitt emberek közül egyik napról a másikra mondanak fel munkahelyükön, teljesen meggondolatlanul.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
vezetoi-coaching
2020. 07. 03. 16:36
A kritikai gondolkodásról...

A kritikai gondolkodás, ha nincs is kiveszőben, ritka... az nem kritikai gondolkodás, ha senkinek...

legacykft
2020. 07. 03. 09:00
A mondat, ami mindenféle szerepedben gátol

Van egy mondat, amit ha eleget mondogatsz magadnak, meggátolhat abban, hogy sikeresen töltsd be a számodra...

perfekt
2020. 07. 01. 08:43
Az új társadalombiztosítási járulék

Annak ellenére, hogy a magánszemélytől levonandó egyéni járulékok mértékében nem történik...

jobangel
2020. 06. 30. 15:30
A fizetési igényről másképp: tárgyalj róla!

Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben...

ajovomunkahelye
2020. 06. 29. 14:44
Új feladatok és nehézségek várnak a vezetőkre

A koronavírus-járvány az FMCG (Fast-Moving Consumer Goods), vagyis a gyorsan forgó fogyasztási cikkek...

hrdoktor
2020. 06. 29. 04:59
Üss vagy fuss – avagy miképp lehet segítségünkre vagy éppen terhünkre a stresszreakció?

A stressz szóról legtöbbünknek egy negatív fogalom jut eszébe: ez valami káros; valami, amit szeretnénk...

tippekafejvadasztol
2020. 06. 19. 11:23
Álláskeresés karantén után

Nem kérdés, hogy jelen helyzetben azok is állást kereshetnek, akik eddig teljesen biztosnak hitték...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk