2020. augusztus 8. szombat László
HR Centrum

Gigaberuházást élesít Magyarországon a Bosch


Közlekedési kutatás-fejlesztési campust épít a Bosch Budapesten - írja a Világgazdaság.

Kiegészült az a kormányrendelet, amely nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Robert Bosch Kft. budapesti beruházását - derült ki a Magyar Közlönyből. Ez azt jelenti, hogy e minősítés birtokában lévő projektek egyes engedélyezési eljárási ügyei egyszerűsödnek, tehát megvalósulásuk felgyorsul.

A Közlönyben felsorolt, Budapest, X. kerületi X. kerületi földrészleteken a társaság kutatás-fejlesztési egységet alakít ki a hozzájuk kapcsolódó építményekkel, és elvégzi a szükséges infrastruktúra-fejlesztéseket.

A meglévő Budapesti Fejlesztő Központunk közelében, annak kibővítéseként, lényegében megkétszerezéseként alakítunk ki egy újat. E célból megvásároltuk egy közeli, több éve leállított textilgyár 60 ezer négyzetméteres telkét. Az épület bontása már tart, az építkezésünk pedig várhatóan nyáron indul

- mondta el a lapnak Ficzere Ferenc, a Bosch Magyarország kommunikációs igazgatója.

Az igazgató beszámolója szerint a létesülő Campus II. mérnökei - az automatizált vezetésre és az elektromos mobilitásra összpontosítva - a jövő mobilitásán dolgoznak majd. Ennek érdekében a megvásárolt telken egy városi közlekedés szimulálására alkalmas, tízezer négyzetméteres pályát építenek, amelyen önvezető autókat is lehet majd tesztelni.

A meglévő és az új kutatási bázis között fontos különbség lesz, hogy a ma használt tömb a kutatáson kívül más tevékenységeknek is helyet ad, míg az újban kizárólag kutatás-fejlesztés folyik majd. Az új központ várhatóan három év alatt készül majd el teljesen, de átadásokra lépcsőzetesen korábban is sor kerül majd.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2020. 08. 07. 09:00
Döntések bűvkörében

Mit egyek ebédre, rizs vagy tészta? Mit nézzünk a moziban? Melyik jelöltet vegyük fel a két nagyon...

coachco
2020. 08. 06. 11:55
Mintha tojásokon lépkednénk

Kedvesek! Ti is érzitek azt a bizonytalanságot, ami körülvesz minket? Azon tűnődöm, mi lehetne...

perfekt
2020. 08. 03. 08:29
A saját tőke emelése

A saját tőke emelésére jellemzően két ok miatt kerül sor. Vagy kötelező a tőkeemelés,...

hrdoktor
2020. 08. 03. 05:01
Queen-hatás az irodában: ha sok erős egyéniség van összezárva

Egy átlagos munkahelyen is előfordul, hogy a Queen együtteshez hasonlóan több tehetséges, kreatív...

happyhunter
2020. 08. 02. 19:54
Kutyás kalandok az irodában

Kutyabarát munkahely vagyunk, a Jobsgarden már régóta nyitott arra, hogy az itt dolgozók magukkal...

jobangel
2020. 07. 27. 12:56
Jobangel máshol...

Kedves Olvasóim! Egyelőre(?) itt, mostantól nem frissül tovább a Jobangel blog. Írásaim a jövőben...

vezetoi-coaching
2020. 07. 21. 13:19
“10-et letagadhatnál!”, “50 az új 30”, “70 az új 50”...

Nézzünk egy kicsit ezek mögé... “a letagadhatnál X évet”, ezt én magam is hallottam néha...

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.