Kézi gépelés asztali számítógép billentyűzetén

Tucatjával rúgták ki a banki alkalmazottakat: így próbáltak csalni, de bukta lett a vége

2024. június 14. 17:14

A Wells Fargo bank több mint egy tucat munkavállalóját bocsátotta el, miután kiderült, hogy szimulált billentyűzet-használattal próbálták meggyőzni munkaadójukat arról, hogy dolgoznak. Mindez a Financial Industry Regulatory Authority vizsgálata nyomán derült ki - írja a The Guardian.

A Wells Fargo bank több mint tizenkét alkalmazottjától vált meg, akiket azzal vádoltak, hogy szimulálták a billentyűzet használatát, ezzel téves benyomást keltve aktív munkavégzésről. A Financial Industry Regulatory Authority felé tett bejelentés alapján az elbocsátásokat követően nem tisztázódott, hogy az érintettek otthoni vagy irodai környezetben követték-e el a cselekményt. A Wells Fargo hivatalosan is támogatja a hibrid munkavégzést, lehetőséget biztosítva alkalmazottainak arra, hogy változó helyszíneken dolgozzanak. A vállalat képviselője hangsúlyozta az etikus magatartás fontosságát és azt, hogy nem tolerálják az ilyen jellegű viselkedést.

Az egérmozgást követő eszközök és szoftverek, amelyekkel az aktív munkavégzés látszatát lehet kelteni, könnyen hozzáférhetőek és olcsón beszerezhetőek az online piactereken. Ezek az eszközök úgy lettek tervezve, hogy megakadályozzák a számítógépek alvó üzemmódba való átmenetét anélkül, hogy valós tevékenység történne.

A távmunka gyakoriságáról szóló adatok szerint az Egyesült Államokban a fizetett munkanapoknak csak egy kisebb rész zajlik otthonról, ami jelentős változást mutat a Covid előtti időszakhoz képest. A nagyobb pénzintézetek közül többen is szigorú álláspontot képviselnek az otthoni munkavégzés kapcsán. Például a Bank of America és a Goldman Sachs is intézkedéseket vezetett be annak érdekében, hogy alkalmazottaik rendszeresen megjelenjenek az irodában.

A JP Morgan vezérigazgatója nyilvánosan kifejtette véleményét arról, hogy bár megérti az ingázás okozta nehézségeket, ez nem befolyásolja a vállalati jelenléti politikát. A pandémia idején felerősödött munkahelyi felügyelet vitákat váltott ki világszerte. A Microsoft például bocsánatot kért egy olyan rendszer használata miatt, amely túlzott mértékben monitorozta alkalmazottainak tevékenységét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy brit kutatóintézet "disztópikusnak" nevezte a túlzott munkahelyi felügyeletet és annak potenciálisan diszkriminatív hatásait. Az amerikai Nemzeti Munkaügyi Kapcsolatok Tanácsának főtanácsosa aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy bizonyos felügyeleti módszerek akadályozhatják a szakszervezetekhez való csatlakozást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.07.17 10:23
A Z-generáció, a 15-29 éves korosztály tagjai a legfiatalabbak, akik még csak mostanában léptek be a...
coachco  |  2024.07.14 19:49
Remarque híres regénye és az alapján készült film sem lesz témája az írásnak, de az asszociáció nem...
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem