19 °C Budapest
Mature businessman holding a document talking with colleagues sitting in office. Team having meeting over new business plan in the office.

Jelenléti ív 2022 ingyenes letöltés: milyen a jó jelenléti ív, mikor szükséges a használata?

2022. július 17. 20:00

Megannyi alkalommal írhattunk alá jelenléti ívet életünkben, azonban, ha a jelenléti ív készítése a mi feladatunk, könnyen gátakba ütközhetünk. Mit érdemes tudnunk egy jelenléti ív minta kapcsán, milyen információkat kell, hogy tartalmazzon a jelenléti ív? Milyen a jó jelenléti ív, ami minden fontos információt tartalmaz a szükséges adminisztrációhoz?

Cikkünkben eláruljuk, a jelenléti ív miért kell a munkáltatónak, és hogy milyen a jó jelenléti ív, ami tartalmazza az érkezés, a távozás és a munkaórák számát. Mi történik, ha valaki elmulasztja a jelenléti ív használatát? Ingyenes jelenléti ív minta: így készítsd, hogy tökéletes legyen!

Mi a jelenléti ív lényege?

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a jelenléti ív miért kell egy munkáltatónak, hiszen nyilvánvaló lehet, hogy ki hiányzik a csoportból. Nos, a jelenléti ív lényege az, hogy a hóvégi/hóeleji könyvelésnél, a fizetések kiküldésénél a munkáltató adminisztrációjában biztosan szerepeljen az, hogy ki mikor érkezett meg egy munkahelyre és hogy hány munkaórát, túlórát kell kifizetni számára. Emellett a jelenléti ív célja az is, hogy számontartsák, ki hány nap szabadságot használt már el és hogy mikor volt esetlegesen betegszabadságon, táppénzen.

Jelenléti ív nem csak munkahelyeken van (több intézményben a jelenléti ív mellett más mérési útja is van a munkahelyen töltött időnek, például belépőkártya), oktatási intézményekben is gyakran alkalmazzák – tipikusan szükséges jelenléti ív az egyetemi katalógusos előadásokon, felnőttképzéseken stb. A jelenléti ív kitöltéséről – amennyiben ez szükséges – semmi esetre se maradjunk le, mert ha nincs ott az aláírásunk a papíron, olyan, mintha be sem ültünk volna az oktatásra vagy mintha nem is dolgoztunk volna aznap (visszamenőleg pedig már senki sem fog rá emlékezni, hogy ki mikor volt szabadságon).

Milyen a jó jelenléti ív?

A jelenléti ív minta 2022 évében is attól függ, hogy mit szeretnénk mérni. A legtöbb esetben – például egy egyetemi előadáson – elég, ha felírjuk a nevünket, aláírásunkat a jelenléti ív adott helyére, azonban egy munkahelyi jelenléti ív ennél többet is kérhet. A jelenléti ív tartalma a következő adatokra terjedhet ki:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • munkába érkezés ideje;
  • munkából való távozás ideje;
  • ledolgozott munkaórák száma;
  • túlórák száma;
  • a dolgozó aláírása.

Jelenléti ív 2022 ingyenes letöltés

A következő jelenléti ív minta segíthet egy saját jelenléti ív elkészítésében, sőt, akár le is tölthetjük és használhatjuk egyszerűen, kinyomtatva:

Mature businessman holding a document talking with colleagues sitting in office. Team having meeting over new business plan in the office.
Jelenléti ív minta

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.10.05 10:41
A különböző médiákban gyakran találkozunk olyan fogalmakkal, mint fenntarthatóság, fenntartható fejl...
vezetoi-coaching  |  2022.10.04 12:18
Sok minden érdekel, sok “projektem” van, írok róluk, miközben vannak, akik meg azt mondják, vagy a s...
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?