11 °C Budapest
Mature businessman holding a document talking with colleagues sitting in office. Team having meeting over new business plan in the office.

Jelenléti ív 2022 ingyenes letöltés: milyen a jó jelenléti ív, mikor szükséges a használata?

2022. július 17. 20:00

Megannyi alkalommal írhattunk alá jelenléti ívet életünkben, azonban, ha a jelenléti ív készítése a mi feladatunk, könnyen gátakba ütközhetünk. Mit érdemes tudnunk egy jelenléti ív minta kapcsán, milyen információkat kell, hogy tartalmazzon a jelenléti ív? Milyen a jó jelenléti ív, ami minden fontos információt tartalmaz a szükséges adminisztrációhoz?

Cikkünkben eláruljuk, a jelenléti ív miért kell a munkáltatónak, és hogy milyen a jó jelenléti ív, ami tartalmazza az érkezés, a távozás és a munkaórák számát. Mi történik, ha valaki elmulasztja a jelenléti ív használatát? Ingyenes jelenléti ív minta: így készítsd, hogy tökéletes legyen!

Mi a jelenléti ív lényege?

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a jelenléti ív miért kell egy munkáltatónak, hiszen nyilvánvaló lehet, hogy ki hiányzik a csoportból. Nos, a jelenléti ív lényege az, hogy a hóvégi/hóeleji könyvelésnél, a fizetések kiküldésénél a munkáltató adminisztrációjában biztosan szerepeljen az, hogy ki mikor érkezett meg egy munkahelyre és hogy hány munkaórát, túlórát kell kifizetni számára. Emellett a jelenléti ív célja az is, hogy számontartsák, ki hány nap szabadságot használt már el és hogy mikor volt esetlegesen betegszabadságon, táppénzen.

Jelenléti ív nem csak munkahelyeken van (több intézményben a jelenléti ív mellett más mérési útja is van a munkahelyen töltött időnek, például belépőkártya), oktatási intézményekben is gyakran alkalmazzák – tipikusan szükséges jelenléti ív az egyetemi katalógusos előadásokon, felnőttképzéseken stb. A jelenléti ív kitöltéséről – amennyiben ez szükséges – semmi esetre se maradjunk le, mert ha nincs ott az aláírásunk a papíron, olyan, mintha be sem ültünk volna az oktatásra vagy mintha nem is dolgoztunk volna aznap (visszamenőleg pedig már senki sem fog rá emlékezni, hogy ki mikor volt szabadságon).

Milyen a jó jelenléti ív?

A jelenléti ív minta 2022 évében is attól függ, hogy mit szeretnénk mérni. A legtöbb esetben – például egy egyetemi előadáson – elég, ha felírjuk a nevünket, aláírásunkat a jelenléti ív adott helyére, azonban egy munkahelyi jelenléti ív ennél többet is kérhet. A jelenléti ív tartalma a következő adatokra terjedhet ki:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • munkába érkezés ideje;
  • munkából való távozás ideje;
  • ledolgozott munkaórák száma;
  • túlórák száma;
  • a dolgozó aláírása.

Jelenléti ív 2022 ingyenes letöltés

A következő jelenléti ív minta segíthet egy saját jelenléti ív elkészítésében. Töltsük le, formázzuk igényeinknek megfelelően és használhatjuk egyszerűen, kinyomtatva!

Jelenléti ív minta

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem