Mature businessman holding a document talking with colleagues sitting in office. Team having meeting over new business plan in the office.

Jelenléti ív 2022 ingyenes letöltés: milyen a jó jelenléti ív, mikor szükséges a használata?

2022. július 17. 20:00

Megannyi alkalommal írhattunk alá jelenléti ívet életünkben, azonban, ha a jelenléti ív készítése a mi feladatunk, könnyen gátakba ütközhetünk. Mit érdemes tudnunk egy jelenléti ív minta kapcsán, milyen információkat kell, hogy tartalmazzon a jelenléti ív? Milyen a jó jelenléti ív, ami minden fontos információt tartalmaz a szükséges adminisztrációhoz?

Cikkünkben eláruljuk, a jelenléti ív miért kell a munkáltatónak, és hogy milyen a jó jelenléti ív, ami tartalmazza az érkezés, a távozás és a munkaórák számát. Mi történik, ha valaki elmulasztja a jelenléti ív használatát? Ingyenes jelenléti ív minta: így készítsd, hogy tökéletes legyen!

Mi a jelenléti ív lényege?

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a jelenléti ív miért kell egy munkáltatónak, hiszen nyilvánvaló lehet, hogy ki hiányzik a csoportból. Nos, a jelenléti ív lényege az, hogy a hóvégi/hóeleji könyvelésnél, a fizetések kiküldésénél a munkáltató adminisztrációjában biztosan szerepeljen az, hogy ki mikor érkezett meg egy munkahelyre és hogy hány munkaórát, túlórát kell kifizetni számára. Emellett a jelenléti ív célja az is, hogy számontartsák, ki hány nap szabadságot használt már el és hogy mikor volt esetlegesen betegszabadságon, táppénzen.

Jelenléti ív nem csak munkahelyeken van (több intézményben a jelenléti ív mellett más mérési útja is van a munkahelyen töltött időnek, például belépőkártya), oktatási intézményekben is gyakran alkalmazzák – tipikusan szükséges jelenléti ív az egyetemi katalógusos előadásokon, felnőttképzéseken stb. A jelenléti ív kitöltéséről – amennyiben ez szükséges – semmi esetre se maradjunk le, mert ha nincs ott az aláírásunk a papíron, olyan, mintha be sem ültünk volna az oktatásra vagy mintha nem is dolgoztunk volna aznap (visszamenőleg pedig már senki sem fog rá emlékezni, hogy ki mikor volt szabadságon).

Milyen a jó jelenléti ív?

A jelenléti ív minta 2022 évében is attól függ, hogy mit szeretnénk mérni. A legtöbb esetben – például egy egyetemi előadáson – elég, ha felírjuk a nevünket, aláírásunkat a jelenléti ív adott helyére, azonban egy munkahelyi jelenléti ív ennél többet is kérhet. A jelenléti ív tartalma a következő adatokra terjedhet ki:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • munkába érkezés ideje;
  • munkából való távozás ideje;
  • ledolgozott munkaórák száma;
  • túlórák száma;
  • a dolgozó aláírása.

Jelenléti ív 2022 ingyenes letöltés

A következő jelenléti ív minta segíthet egy saját jelenléti ív elkészítésében. Töltsük le, formázzuk igényeinknek megfelelően és használhatjuk egyszerűen, kinyomtatva!

Jelenléti ív minta

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.20 07:15
A munkahelyi hiányzások második leggyakoribb okozója (közvetlen az influenza után) a gyomorbántalmak...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm