27 °C Budapest
Friss videón magyarázza a Tesco vezér az elbocsátásokat

Friss videón magyarázza a Tesco vezér az elbocsátásokat

2015. január 12. 10:50

Rendhagyó videóüzenetben magyarázta el Nigel Jones, a Tesco magyarországi vezérigazgatja, miért van szükség arra, hogy 13 üzletét bezárja Magyarországon az áruházlánc. Az átszervezések több mint 500 főt érintenek. Emellett a jövőbeni tervekről is friss információkat tudtunk meg a vezértől.

Nigel Jones azzal magyarázza az 13 üzlet bezárását, hogy az elmúlt időszak jogszabályi változásainak hatására jelentősen megnőttek a Magyarországon működő kiskereskedelmi láncok működési költségei, továbbá a jövőben a jogszerű működés csak a nyereséges vállalatok számára lehetséges. Mindezek hatására sürgetőbbé vált az áruházak eredményességének felülvizsgálata.

További fontos részletek a videóból:

  • A Tesco nem kívánja elhagyni a magyar piacot.
  • Folytatják a befektetéseket az elkövetkezendő hónapokban és években. Például telephelybővítések, bérfejlesztés és működési feltételek javítása is napirenden van.
  • A vasárnapi kereskedelem tilalma miatt nem fognak több kollégától megválni.
  • A vasárnapi munkaórákat átcsoportosítják a hét többi napjára.
  • A vasárnapi házhozszállítás kapcsán egyelőre vizsgálják, hogy milyen lehetőségeik vannak a jogszabályi tilalmakat betartásával arra, hogy biztosítsák a választás lehetőségét a vásárlóknak. Abban az esetben, ha mégis lehet online szolgáltatást nyújtani vasárnap, akkor úgy, ha nem, akkor új megoldásokat keresnek majd.
  • Az elkövetkező 1-2 évben fejleszteni és növeli fogják az online élelmiszer bevásárlást, kiterjesztik más területekre is.

A 13 áruház bezárása több mint 500 munkatársat érint. A Tesco döntéséről a mai napon tájékoztatja az érintett megyei kormányhivatalok munkaügyi központjait és a szakszervezeteket, utóbbiakkal a jogszabályokban rögzített 7 nap elteltével megkezdi a tárgyalásokat. Ezek a bezárásra váró üzletek:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A Tesco Magyarország Facebook oldalán a következő üzenet jelent ma meg:

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?