Csepelen lehet a szegények temetője

Pénzcentrum
2013. december 10. 18:13

Csepelt javasolja a szociális temetkezések helyszínének a Budapesti Temetkezési Intézet. Erről várhatóan szerdán dönt a Fővárosi Közgyűlés. A Temetkezési Intézet szolgálati igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a szociális temetkezés bevezetése miatt ugyan lehet veszteséggel számolni, de egyelőre nem terveznek áremelést.

Tóth Gábor közölte: egyelőre nem jelölték ki a szociális parcellát, csak javasolták, hogy az Csepelen legyen. Azért a XXI. kerületet ajánlották, mert a legalacsonyabb költséggel az ott lévő bővítési területen tudnák kialakítani azt a temető részt, amely szociális parcellaként funkcionálhatna.

A Budapesti Temetkezési Intézet szolgálati igazgatója arról is beszélt: nem javasoltak díjemelést a temetési szolgáltatásoknál, bár a Budapesti Temetkezési Intézet mindenképpen kompenzációra szorul majd a szociális temetés bevezetése miatt. Azt azonban Tóth Gábor szerint, "még megközelítőleg sem tudja megmondani senki, hogy hány szociális temetés lesz 2014-ben."

De a bevételkiesés ellensúlyozására biztosan szükség lesz. Ugyanis a temetők üzemeltetéséből nem képződik semmiféle nyereség, a fenntartási költségeket pedig máshonnan nem lehet előteremteni. "Azt viszont, hogy pontosan mekkora összeggel kell kompenzálni a Budapesti Temetkezési Intézetet, az majd csak a ténylegesen megvalósult szociális temetésektől függ." Erről is Főváros Közgyűlés dönthet.

A tervezett temetői behajtási díjjal kapcsolatban Tóth Gábor kijelentette: arra nem a szociális temetések bevezetése okozta bevételkiesés miatt van szükség. Elmondta: sokan egyfajta P+R parkolóként használják a frekventált helyen lévő temetőket, a behajtási díjjal ezt a jelenséget próbálják valamilyen módon szabályozni.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?