Csepelen lehet a szegények temetője

Pénzcentrum
2013. december 10. 18:13

Csepelt javasolja a szociális temetkezések helyszínének a Budapesti Temetkezési Intézet. Erről várhatóan szerdán dönt a Fővárosi Közgyűlés. A Temetkezési Intézet szolgálati igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a szociális temetkezés bevezetése miatt ugyan lehet veszteséggel számolni, de egyelőre nem terveznek áremelést.

Tóth Gábor közölte: egyelőre nem jelölték ki a szociális parcellát, csak javasolták, hogy az Csepelen legyen. Azért a XXI. kerületet ajánlották, mert a legalacsonyabb költséggel az ott lévő bővítési területen tudnák kialakítani azt a temető részt, amely szociális parcellaként funkcionálhatna.

A Budapesti Temetkezési Intézet szolgálati igazgatója arról is beszélt: nem javasoltak díjemelést a temetési szolgáltatásoknál, bár a Budapesti Temetkezési Intézet mindenképpen kompenzációra szorul majd a szociális temetés bevezetése miatt. Azt azonban Tóth Gábor szerint, "még megközelítőleg sem tudja megmondani senki, hogy hány szociális temetés lesz 2014-ben."

De a bevételkiesés ellensúlyozására biztosan szükség lesz. Ugyanis a temetők üzemeltetéséből nem képződik semmiféle nyereség, a fenntartási költségeket pedig máshonnan nem lehet előteremteni. "Azt viszont, hogy pontosan mekkora összeggel kell kompenzálni a Budapesti Temetkezési Intézetet, az majd csak a ténylegesen megvalósult szociális temetésektől függ." Erről is Főváros Közgyűlés dönthet.

A tervezett temetői behajtási díjjal kapcsolatban Tóth Gábor kijelentette: arra nem a szociális temetések bevezetése okozta bevételkiesés miatt van szükség. Elmondta: sokan egyfajta P+R parkolóként használják a frekventált helyen lévő temetőket, a behajtási díjjal ezt a jelenséget próbálják valamilyen módon szabályozni.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24