Nyugdíjasok figyelem! Ma jön a nagy pénz!

2010. november 12. 09:17

A bankszámlával rendelkező nyugdíjasok a november havi nyugdíjjal együtt ma kapják meg a jogszabályban előírt, idén 7,2%-os mértékű egyösszegű kifizetést is. A 250/2010. (X. 19.) kormányrendeletében foglaltak szerint egyösszegű kifizetést kell folyósítani a 2010. január 1-je előtt megállapított öregségi nyugdíjban*, rehabilitációs járadékban, rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban, özvegyi és szülői nyugdíjban, árvaellátásban, baleseti hozzátartozói nyugellátásban, baleseti járadékban részesülő személyek részére.

*ideértve a bányásznyugdíjat, a korengedményes nyugdíjat, az egyes művészeti tevékenységet folytatók öregségi nyugdíját, a szolgálati nyugdíjat, a polgármesterek öregségi nyugdíját és közszolgálati járadékát is

Aki saját jogú nyugdíjban és özvegyi nyugdíjban is részesül, egyösszegű kifizetésre mindkét ellátása alapján jogosult.

Az egyösszegű kifizetés és az időarányos kiegészítés számítása

Az egyösszegű kifizetésre mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi és özvegyi járadékban, a mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi és özvegyi járadékában, valamint a baleseti járadékban részesülők is jogosultak.


Az egyösszegű kifizetés összege megegyezik a jogosult részére folyósítása kerülő ellátás(ok) 2010. november havi összegének 7,2%-ával.


Az arányos részt úgy kell kiszámítani, hogy a hozzátartozói nyugellátás összegének, illetve a megszűnt ellátás utolsó havi összegének 0,6%-át meg kell szorozni a hozzátartozói nyugellátás, illetve a megszűnt ellátás 2010. évi folyósítási hónapjainak számával.

Mikor kapják meg a pénzt a bankszámlával rendelkező nyugdíjasok, és mikor azok, akiknek a postás viszi a nyugdíját?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság hivatalból intézkedik az egyösszegű kifizetés folyósítása érdekében. Kivételt képez ez alól a megszűnt ellátás után járó egyösszegű kifizetés arányos részének kifizetése, mert azt a jogosult, illetve elhalálozása esetén a hozzátartozó vagy az örökös írásbeli kérelmére kell folyósítani.

Az egyösszegű kifizetés a bankszámlával rendelkező nyugdíjasoknak a 2010. november havi nyugellátással együtt - de a folyószámlán külön tételként -  a mai napon kerül kiutalásra. Az egyösszegű kifizetés postai úton a postai kifizetési naptárban meghatározott napon kerül kifizetésre, összege egy utalványon, a nyugellátástól elkülönült sorban kerül feltüntetésre.

A nyugdíjasok decemberben újabb meglepetésre számíthatnak, akkor ugyanis a szokásos utalási határidővel ellentétben már harmadikán utal a nyugdíjfolyósító: Íme a nyugdíjak új folyósítási rendje!


HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?