Munkanélküliség, emelkedő árak - ezekért aggódnak az európaiak!

Pénzcentrum
2010. augusztus 30. 13:02

Az európaiak 75% a úgy gondolja, hogy az EU tagállamai között erősebbnek kell lennie a gazdasági és pénzügyi szakpolitikák koordinálásának ahhoz, hogy hatékonyabban vehessük fel a harcot a gazdasági válsággal szemben - ez derül ki a 2010 es tavaszi Eurobarométer felmérésből.

Az európaiak 72% a támogatja, hogy az EU szigorúbb felügyeletet gyakoroljon a legfontosabb nemzetközi pénzügyi csoportok tevékenysége felett. A válság idején az európaiakat legfőképpen a következők aggasztják: a jelenlegi gazdasági helyzet, a munkanélküliség és a növekvő árak. A válság befolyásolta az Európai Unió megítélését is: az európaiak 40% a társítja az EU t az euróval, 45% a az Európai Unión belüli utazás, tanulás és munka szabadságával, és 24% a a békével.


A 2010 es tavaszi Eurobarométert 2010. május 5 e és 28 a között (vagyis az európai adósságválság tetőfokán) végezték személyes beszélgetések formájában. A 27 uniós tagállamban összesen 26 641 embert kérdeztek meg.


A 2010 es tavaszi Eurobarométer eredményei rámutatnak arra, hogy a polgároknak magasabb elvárásaik vannak az EU val szemben. Egyre több európai hiszi azt, hogy nem az USA és nem a G20 ak, hanem az EU a legalkalmasabb a válság hatékony kezelésére.

Szintén megnőtt a követelés a gazdasági és pénzügyi szakpolitikák erősebb európai uniós szintű koordinálása iránt: a polgárok 75% a kíván szigorúbb európai gazdasági. A gazdasági irányítás támogatása Szlovákiában (89%), Belgiumban (87%) és Cipruson (87%) a legerősebb. Számos országban lényeges eltolódás következett be a szigorúbb gazdasági irányítás támogatása felé, különösen Finnországban és Írországban (+13% 2009 őszéhez viszonyítva), Belgiumban és Németországban (+7%), Ausztriában, Luxemburgban és Szlovákiában (+6%) és Hollandiában (+5%).


A legtöbb európai tisztában van azokkal a fontos kihívásokkal, amelyekkel jelen pillanatban minden uniós tagállam szembenéz: 74% egyetért azzal, hogy hazájában szükség van reformokra, hogy szembe tudjanak nézni a jövővel, és 71% készen áll szembenézni a reformokkal a jövő generációk érdekében. Az európaiak bizonytalanak a tekintetben, hogy milyen módon lehetne a gazdasági fellendülés legjobban élénkíteni: 74% uk hiszi azt, hogy nem várhatnak a nemzeti államháztartási hiány és az államadósság csökkentése érdekében hozott intézkedések (85% Svédországban, 84% Magyarországon, 83% Németországban, 82% Belgiumban és Cipruson, valamint 80% a Cseh Köztársaságban, Görögországban és Szlovéniában). Ezzel egyidőben azonban az EU 27 országaiban 46% szintén támogatja az államháztartási hiányoknak a gazdasági tevékenység élénkítésére való. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Amikor rákérdeztek az uniós tagság előnyeire, az európaiak 49% a válaszolta azt májusban, hogy hazája európai uniós tagsága "jó dolog". Az uniós tagság közvélemény általi támogatottsága még így is magasabb, mint 2001 ben, amikor az internet buborék kipukkanása utáni pangást követően az uniós tagság közvélemény általi támogatottsága 48% volt.


A felmérés azt is megmutatta, hogy 2010 májusában az uniós intézményekbe vetett bizalom magasabb maradt a nemzeti kormányok vagy parlamentek irántinál, habár az Európai Unió iránti bizalom visszaesett a válság mélypontján. A bizalom leginkább Észtországban (68%), Szlovákiában (65%), Bulgáriában és Dániában (61%) mutatkozott meg, míg az Egyesült Királyságban volt a legkisebb mértékű (20%).

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm