33 °C Budapest

Munkanélküliség, emelkedő árak - ezekért aggódnak az európaiak!

Pénzcentrum
2010. augusztus 30. 13:02

Az európaiak 75% a úgy gondolja, hogy az EU tagállamai között erősebbnek kell lennie a gazdasági és pénzügyi szakpolitikák koordinálásának ahhoz, hogy hatékonyabban vehessük fel a harcot a gazdasági válsággal szemben - ez derül ki a 2010 es tavaszi Eurobarométer felmérésből.

Az európaiak 72% a támogatja, hogy az EU szigorúbb felügyeletet gyakoroljon a legfontosabb nemzetközi pénzügyi csoportok tevékenysége felett. A válság idején az európaiakat legfőképpen a következők aggasztják: a jelenlegi gazdasági helyzet, a munkanélküliség és a növekvő árak. A válság befolyásolta az Európai Unió megítélését is: az európaiak 40% a társítja az EU t az euróval, 45% a az Európai Unión belüli utazás, tanulás és munka szabadságával, és 24% a a békével.


A 2010 es tavaszi Eurobarométert 2010. május 5 e és 28 a között (vagyis az európai adósságválság tetőfokán) végezték személyes beszélgetések formájában. A 27 uniós tagállamban összesen 26 641 embert kérdeztek meg.


A 2010 es tavaszi Eurobarométer eredményei rámutatnak arra, hogy a polgároknak magasabb elvárásaik vannak az EU val szemben. Egyre több európai hiszi azt, hogy nem az USA és nem a G20 ak, hanem az EU a legalkalmasabb a válság hatékony kezelésére.

Szintén megnőtt a követelés a gazdasági és pénzügyi szakpolitikák erősebb európai uniós szintű koordinálása iránt: a polgárok 75% a kíván szigorúbb európai gazdasági. A gazdasági irányítás támogatása Szlovákiában (89%), Belgiumban (87%) és Cipruson (87%) a legerősebb. Számos országban lényeges eltolódás következett be a szigorúbb gazdasági irányítás támogatása felé, különösen Finnországban és Írországban (+13% 2009 őszéhez viszonyítva), Belgiumban és Németországban (+7%), Ausztriában, Luxemburgban és Szlovákiában (+6%) és Hollandiában (+5%).


A legtöbb európai tisztában van azokkal a fontos kihívásokkal, amelyekkel jelen pillanatban minden uniós tagállam szembenéz: 74% egyetért azzal, hogy hazájában szükség van reformokra, hogy szembe tudjanak nézni a jövővel, és 71% készen áll szembenézni a reformokkal a jövő generációk érdekében. Az európaiak bizonytalanak a tekintetben, hogy milyen módon lehetne a gazdasági fellendülés legjobban élénkíteni: 74% uk hiszi azt, hogy nem várhatnak a nemzeti államháztartási hiány és az államadósság csökkentése érdekében hozott intézkedések (85% Svédországban, 84% Magyarországon, 83% Németországban, 82% Belgiumban és Cipruson, valamint 80% a Cseh Köztársaságban, Görögországban és Szlovéniában). Ezzel egyidőben azonban az EU 27 országaiban 46% szintén támogatja az államháztartási hiányoknak a gazdasági tevékenység élénkítésére való. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Amikor rákérdeztek az uniós tagság előnyeire, az európaiak 49% a válaszolta azt májusban, hogy hazája európai uniós tagsága "jó dolog". Az uniós tagság közvélemény általi támogatottsága még így is magasabb, mint 2001 ben, amikor az internet buborék kipukkanása utáni pangást követően az uniós tagság közvélemény általi támogatottsága 48% volt.


A felmérés azt is megmutatta, hogy 2010 májusában az uniós intézményekbe vetett bizalom magasabb maradt a nemzeti kormányok vagy parlamentek irántinál, habár az Európai Unió iránti bizalom visszaesett a válság mélypontján. A bizalom leginkább Észtországban (68%), Szlovákiában (65%), Bulgáriában és Dániában (61%) mutatkozott meg, míg az Egyesült Királyságban volt a legkisebb mértékű (20%).

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.07.04 06:03
Itt a nyár, sokan terveznek hosszabb-rövidebb utazást, pihenést, amely néhány dolgot szem előtt tart...
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?