28 °C Budapest

Sokan az első negyedévi befizetésnél döbbennek rá az emelt járulék terhére

Pénzcentrum
2010. április 12. 09:02

2010 januárjától az ötszörösére, vagyis minden huszadik alkalmazott után személyenként évi 964,5 ezer forintra nőtt a cégek által fizetendő rehabilitációs járulék, amelyet csak megváltozott munkaképességűek alkalmazásával lehet kiváltani. A fizetési kötelezettség a húsznál több embert foglalkoztató vállalkozásokra vonatkozik - írja a Napi Gazdaság.

Már a munkaügyi kirendeltségek forgalmán is érződik a megemelt rehabilitációs járulék hatása, egyre több cég jelenti be igényét megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására. Bár korábban nagyobb érdeklődésre számítottak, sokan valószínűleg az első negyedévi befizetésénél döbbennek rá, hogy a törvény nem teljesítése milyen jelentős anyagi terhet jelent.

Komárom térségében például már 2009 végén több vállalkozás kérte megváltozott munkaképességűek kiközvetítését. A helyi munkaügyi kirendeltség képviselője elmondta, hogy a város ipari parkjában a Nokia elsőként fogadott be ilyen dolgozókat. A térségben ma már inkább az a gond, hogy a jelenleg regisztrált munkanélküliek között nincs válogatási lehetőség kiközvetítésükre. Ráadásul az új törvény vonatkozik a közszférára is, miközben a tavaly életbe lépett létszámstop miatt ezt az ilyen intézmények nem tudják teljesíteni, így kénytelenek a "büntetést" kifizetni.

A Grundfos tatabányai gyárában jelenleg a dolgozók több mint 3%-a csökkent munkaképességű, és ha a gazdasági válság miatt nem kényszerültek volna létszámstopra, akkor rövid időn belül elérték volna az 5%-ot. Erről nem mondtak le; olyan alapítványok segítségét is igénybe veszik, amelyek képzéssel, tréningekkel készítik elő az állások betöltésére a csökkent munkaképességűeket.

A vállalatok jelentős része a megemelt járulékot extra adónak tekinti, technológiájuk jellege miatt ugyanis nem képesek több megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatni. Nem a szándékon múlik - mondta Gíber Mihály, az AGC Autóipari Magyarország Kft. hr-igazgatója is, aki szerint az üveggyártás veszélyes technológia, így a cégnél a munka jellege nem teszi lehetővé, hogy a termelésben részt vegyenek ilyen dolgozók. Hasonlóképpen vélekednek a Graboplast Zrt.-nél is: Tanos Ádám kommunikációs igazgató szerint a cégnek idén a 2009-esnél 20 millió forinttal többet kell fizetnie rehabilitációs járulékként.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Sólyom Ferenc, a tatabányai ASG Gépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója szerint az államnak átláthatóan ki kellene mutatnia, hogy a vállalkozásoktól így befolyó pénzt hogyan használják fel. Cégénél foglalkoztatnak csökkent munkaképességűeket, de lényeges bővítésre nincs lehetőségük. Péntek Marcell, a Tatabányai Rugógyár Kft. vezetője azt mondta: kisebb munkák esetében - akár az udvar takarítására is - inkább foglalkoztatnak egészségileg károsultakat, mint hogy megfizessék a magas járulékot.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?