Nincs tuti-tipp az álláskeresésre - de jobb, ha nem húzod az időt!

Pénzcentrum
2006. október 31. 10:30

A szakértők szerint a több tízezer felsőoktatásban tanuló hallgató létkérdésére, miszerint mi kell ahhoz, hogy munkát kapjanak nem létezik teljességgel kielégítő válasz, pillanatnyilag csak az látszik biztosnak, hogy két diploma és a gyakorlat is előnyt jelent a diplomaszerzés utáni álláskeresők hadával szemben, bár nem mindegy, hogy honnan van és az sem, hogy milyen - írja a Népszabadság.

Dali János, a Human Capital Solutions ügyvezető partnere szerint két diploma mindenképpen előnyt jelent a kiélezett munkaerőpiacon, de a fontos hogy azok kellő kapcsolatban legyenek egymással, illetve, hogy tudatos karrierépítés eredményeként szülessenek meg. Az ötletbörzeszerű továbbképzésnek Hadi László, a Job Személyzeti Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója szerint is meglesz a böjtje, hiszen a munkaadók is tudják a gyengébb képzésű főiskolák után egy egyetem elkezdése csupán időhúzás.

Egyre nagyobb hangsúly helyeződik a gyakorlat megszerzésére, három különböző területen megszerzett diploma értékéhez például elengedhetetlen szükségessé vált, bár igaz az sem a legoptimálisabb helyzet, ha valaki egy főiskolai diploma megszerzése után 15 évig mindenféle továbbképzésben való részvétel nélkül dolgozik.

Vigyázni kell a különböző területeken szerzett diplomák párosításakor is, mert míg egy jogból és teológiából diplomát szerzett fiatal kiválóan tud szakosodni a kánonjogra, addig a teológia és a számítástechnika a tapasztalatok szerint már szint üti egymást, legalábbis elég nehéz közös területet találni nekik.

Ügyelni kell a túlképzettség kerülésére is, korántsem biztos, hogy megéri egyszerre elvégezni egy orvosi és egy jogi, vagy egy közgazdasági és egy jogi egyetemet, egyrészt mert az igazán mély ismeretek és a jó eredmények megszerzését nehezíti, másrészt pedig elvégzésekor elképzelhető, hogy képzettebbekké válunk, mint a vállalati hierarchiában felettünk álló, és ez komoly feszültségeket szülhet.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20