16 °C Budapest

Világhitel az OTP-től: megérkezett az első jen alapú lakáshitel

Pénzcentrum
2007. augusztus 30. 11:02

Új hiteltermék bevezetéséről adott hírt mai sajtótájékoztatóján az OTP Bank: a Világhitel a különböző devizák közötti választási lehetőségen keresztül ajánl a jelenleg piacon lévő lakáshitel-konstrukciók esetében jellemzőnél alacsonyabb törlesztőrészletet.

A Világhitel az első olyan konstrukció, melynek keretében hazai kereskedelmi bank közvetlenül nyújt jen alapú hitelt. A japán jen mellett, svájci frank, euró és forint alapon is igénybe vehető a hitel, az igazi újdonságot azonban az jelenti, hogy a futamidő alatt az ügyfelek minden hónapban szabadon, szerződésmódosítási és egyéb díjak nélkül dönthetnek a hitel átváltása mellett.

A legjobb lehetőségről a bank minden hónapban SMS-ben értesíti az ügyfeleket, akik a bankfiókban adhatnak megbízást a hitel átkonvertálására. Ez a megoldás az euró bevezetésére vonatkozó megoldások között is szerepet kaphat majd.

A Világhitellel kapcsolatban nyújtott SMS szolgáltatás a bank mobilbanki termékcsaládjának újabb elemét adja. Az OTPdirekt mobilbank csomagja keretében emellett ma már WAP-on és Java alapon is végrehajthatnak az ügyfelek egyenleglekérdezést, és adhatnak meg átutalási vagy betétlekötési megbízást.

Ez év júniusában kötötték meg az egy milliomodik mobiltelefonos OTPdirekt szerződést, de a piac gyorsuló fejlődési ütemének fényében az ügyfélkör további bővülésére lehet számítani. Az OTPdirekt márkanéven ismert szolgáltatások esetében két fronton bővült a paletta.

A bank az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt-vel együttműködésben biztosítja ügyfelei számára azt a lehetőséget, hogy internetbankon keresztül regisztrálják magukat a rendszerbe, majd a korábbiakban alkalmazott előre való befizetés módszere helyett, mint normál vásárlási ügyletet ejtsék meg a parkolási díjak, autópálya matricák vagy lapelőfizetések ellenértékének kiegyenlítését.

A másik újdonság a tőzsdei ügyletekhez kapcsolódik: az állampapírok és kötvények mellett ma már tőzsdei ügyletekre is adható megbízás internetbankon keresztül. A megbízások mellett a szolgáltatások körét a közeljövőben bővítik majd valós idejű adatok biztosításával.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szolgáltatás használatának fokozása érdekében a bank szeptember elsejétől október 31-ig tartó akciója keretében most különböző díjkedvezményeket biztosít azok számára, akik az OTPdirekt keretében használják vagy nyitnak értékpapírszámlát.

A OTPdirekt szolgáltatásokhoz kapcsolódó akciók mellett a Világhitelt igénylők és a megtakarítási programban résztvevők is kedvezményekre számíthatnak. A megtakarítási program keretében rövid-, közép- és hosszútávon is kiemelkedő kamatokkal várja ügyfeleit a pénzintézet.

Rövid távon a 2 hónapos lekötött betét ajánl évi 8 százalékos kamatot, míg a hosszabb távra szóló Hozam Duó körében a befektetési-, és kötvényalapokkal, illetve a lakástakarékpénztári megtakarítással kombinált termékek dominálnak.

Az állami támogatás kiaknázására a Világhitel esetében is a lakástakarékpénztári megtakarítással kombinált termékek esetében van lehetőség. További kedvezményt jelent, hogy azon igénylők számára, akik a bankhoz utalják jövedelmüket és legalább havi két közüzemi megbízást adnak, első évben kezelési költségmentességet és fix kamatot biztosít az OTP Bank.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem