13 °C Budapest
Tanultunk a devizahiteles botrányból: a kiszámíthatóságot keressük

Tanultunk a devizahiteles botrányból: a kiszámíthatóságot keressük

2016. november 4. 09:30

A magyar lakáshitelesek a korábbiaknál jobban törekszenek a biztonságra, egyre többen érdeklődnek a legalább 1-15 évig fix törlesztésű kölcsönök iránt - írja a Magyar Hírlap.

Ezzel párhuzamosan a változó - 3-12 hónapra rögzített - kamatozású lakáshiteleket kevesebben keresték - derül ki a cikkből. A lap a Magyar Nemzeti Bank statisztikáját is idézi, amely szerint 2016 második negyedévében az új lakáshiteleknek már több mint a fele, 56 százaléka, legalább egy évre fixált törlesztőrészletű kölcsön volt. 

A szakértők szerint a folyamat nem meglepő és egyúttal azt is mutatja, hogy a hitelfelvevők tudatosabbak és a kiszámíthatóságot helyezik előtérbe.

Azt is hangsúlyozzák, hogy érdemes alaposan átnézni a piaci kínálatot, mert a legjobb hitelek kiválasztásával akár milliókat is lehet spórolni. A legolcsóbb és a legkedvezőtlenebb lakáshitelek között egy átlagos kölcsön esetén a teljes hiteldíjmutatóban egy-két százalék lehet az eltérés, így a teljes visszafizetendő összeget nézve egy-két millió forintra rúghat a különbség.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?