Árfolyamrögzítés: még nincs roham a bankoknál

2012. április 11. 08:30

Szerény mértékű, de folyamatos érdeklődést tapasztaltak a bankok a lakossági devizaadósok által múlt hétfő óta igénylehető új árfolyamrögzítési mechanizmus iránt. A bankok fokozottabb érdeklődést vártak és arra számítanak, hogy a határidők közeledtével növekszik majd az igénylők száma - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Körülbelül kétezren érdeklődtek és valamivel több mint 50, az új árfolyamgátra vonatkozó kérelmet nyújtottak be az Erste Banknál. Ügyfélrohamot nem tapasztaltak, ám a fiókokban és a call centerben is megnőtt az érdeklődők száma. Ez azonban nem okozott meglepetést a személyzetnek, melyet felkészítettek a fokozott érdeklődésre. Várakozásaik szerint az érintett ügyfelek több mint a fele vesz majd részt a programban.A lap kérdésére a többi bank is hasonló érdeklődésről számolt be.

Pénzcentrum vélemény
Ahogy a Pénzcentrum.hu már többször is megírta, az első két hónapban nem várható óriási érdeklődés az árfolyamgát iránt. Hiszen júniusig csak a közszolgák igénylését kötelesek a bankok elfogadni, egyéb lakáshitelesek és szabad felhasználású jelzáloghitelesek később kérvényezhetnek. A most is jogosult közszolgák közül meg sokan az egyszeri támogatásban bíznak, amit elvesztenek az árfolyamrögzítés kezdetével.Tovább a témában >>

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?